Zondag 22 juli 2018

SPORT Inschrijving Nedereindse Berg Loop van start

NIEUWEGEIN > Na vier succesvolle edities kan een vijfde keer niet uitblijven. Op zondag 5 november vindt dan ook de vijfde Nedereindse Berg Loop plaats. De inschrijving is geopend, inschrijven kan via www.nedereindsebergloop.nl/inschrijven. Het hardloopevenement wordt net als voorgaande keren gehouden bij de Nedereindse plas die tussen IJsselstein en Nieuwegein ligt.

Dit jaar wordt een bijzonder jaar, met een extra uitdaging voor de kinderen, naast de gebruikelijke kidsrun hebben wij nu ook een heavy kidsrun. De kinderen gaan dan een extra zware 2 km lopen, omdat het niet verhard is en er gemene klimmetjes over het gras in zitten. “De verwachtingen zijn groots” zegt medeorganisator Martijn van Veenendaal. “De kinderen zijn allemaal winnaars als ze meelopen daarom hebben wij een medaille voor alle kids.” Dit jaar heeft de loop wel een zwart randje, Rob de Goeij, medeoprichter van de Nedereindse Berg Loop is door een ongeluk omgekomen. De 10 km is ter nagedachtenis naar hem vernoemt. “Rob zal ook bij de Nedereindse Berg Loop gemist worden, maar wij weten dat niets liever dit lustrum een groot succes wordt” aldus van Veenendaal


Goede doelen

Naast het neerzetten van een sportief en uniek hardloopevenement, steunen ze ook diverse goede doelen vanuit de Stichting NB Loop. Het grootste gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar twee goede doelen. Zoals elk jaar steunen ze een mooi project van Sympany, nieuw is de samenwerking die ze zijn aangegaan met Unicef, via een speciale pagina kan men extra geld ophalen voor Unicef.

Clinic

Na het succes van afgelopen jaren organiseren ze ook dit jaar weer 3 hardloopclinincs voor wie zich optimaal wil voorbereiden op de loop.

Deze clinics worden aangeboden en georganiseerd door Body Run en Paul Zwama, ambassadeur van Nedereindse Berg Loop. Meer informatie kan gevonden worden op www.nedereindsebergloop.nl en op de facebookpagina van De Nedereindse Berg Loop.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden