Afbeelding

Jaarwisseling Stichtse Vecht: Handhavers bekogeld met vuurwerk en autobanden in brand gestoken

Nieuws

STICHTSE VECHT > In Stichtse Vecht is de jaarwisseling over het algemeen beheersbaar en relatief rustig verlopen. In onze gemeente was sprake van een aantal kleine incidenten. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan in relatie tot de jaarwisseling.

Tijdens de jaarwisseling concentreerden de incidenten zich voornamelijk in Maarssen-Dorp en Maarssenbroek. Het ging bijvoorbeeld om het in brand steken van prullenbakken en een ondergrondse container. Er werden autobanden in brand gestoken in Maarssen Dorp en in Maarssenbroek was er een vreugdevuur. Een groep gooide vuurwerk tegen woningen, auto’s en in tuinen.

Naar aanleiding van de verschillende incidenten zijn (vooralsnog) geen aanhoudingen verricht. Ook is in Maarssenbroek en Breukelen vuurwerk naar handhavers gegooid. Hiervan zal aangifte worden gedaan en er zijn ook al daders herkend. De handhavers zijn gelukkig niet gewond geraakt.

Burgemeester Ap Reinders, ‘Ik ben blij dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. We konden na twee jaarwisselingen met coronamaatregelen elkaar weer opzoeken en de jaarwisseling als vanouds vieren. Tegelijkertijd moet dit wel veilig gebeuren. Ik vind het dan ook onacceptabel dat er vuurwerk naar onze handhavers is gegooid. Er zijn aanknopingspunten die ons naar de daders wijzen, dus voor hen zal de jaarwisseling nog een vervolg krijgen.’

Samenwerking

De gemeente heeft in de voorbereiding naar de jaarwisseling nauw samengewerkt met politie, Veiligheidsregio Utrecht (VRU), jongerenwerk en Openbaar Ministerie. Dankzij de goede samenwerking en brede inzet van alle veiligheidspartners is de jaarwisseling beheersbaar verlopen. Dat is daarnaast natuurlijk ook te danken aan onze inwoners, die met elkaar gezorgd hebben voor een mooi begin van 2023!

Inventarisatie schade

De komende dagen inventariseert de gemeente de schade aan eigendommen zoals afvalbakken, containers en speelvoorzieningen. Inwoners kunnen ook zelf schade melden bij de gemeente. De herstelwerkzaamheden worden direct in gang gezet en waar mogelijk wordt de schade op de daders (of hun ouders) verhaald.

De brandweer van Kockengen moest nog in actie komebn bij een brand in Utrecht. ‘Op de valreep van 2022 zijn wij gealarmeerd voor een brand in de rietendakschool aan de Laan van Chartroise in Utrecht. Brandweer Utrecht heeft brandbaar materiaal verwijderd van het dak , brandweer Werkhoven heeft samen met ons een deel van het riet van het dak gehaald en binnen een nacontrole gedaan. Zodoende is veel schade beperkt gebleven. Op naar een veilig 2023 \, aldus de brandweer van Kockengen.

Afbeelding
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws