Afbeelding

In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan

Nieuws

Door Roberto Cancian

LEIDSCHE RIJN > Op woensdag 17 april aanstaande gaat het In Between Café van start bij Indekerngezond. Maandelijkse bijeenkomsten voor werkzoekenden (In Between Jobs) en beginnende zzp-ers. 

Sharon Scheeper zal de bijeenkomsten samen met Ruud Le Duc begeleiden en invulling geven. ‘Er is behoefte aan meer informatie over alles wat te maken heeft met het vinden van een baan, de nieuwe trends die daarbij komen kijken maar ook wat nodig is om te switchen naar een andere baan’, geeft Sharon Scheeper aan. Zij heeft haar eigen praktijk in Vleuten maar wil door middel van deze bijeenkomsten iets doen voor de wijk en voor de mensen in de wijk. ‘We bespreken wisselende thema’s waarbij samenwerken en netwerken centraal staan. De arbeidsmarkt verandert in volle vaart, daar willen we mensen op een praktische manier bij ondersteunen’, geeft Le Duc aan. Het gebruik maken van elkaars netwerk is een sterk middel richting het vinden van een baan die bij je past. ‘Liefst 70 % vindt een baan via een netwerk waar ze deel van uitmaken. We starten met drie bijeenkomsten voor de zomer’, geeft Ruud Le Duc aan. ‘Het eerste deel zetten we praktisch neer en beginnen we met het CV. Na de pauze worden er diverse werkvormen aangeboden waar mensen elkaar kunnen ondersteunen, met elkaar mee kunnen denken en er op een ontspannen manier een netwerk ontstaat. Per keer sparren we met elkaar over de inhoud van de volgende bijeenkomst’, zegt Sharon Scheeper. ‘Ik ondersteun Sharon en begeleid de groepjes na de pauze. Het is mooi om te zien dat mensen, die soms onzeker binnenkomen, zelfvertrouwen opdoen wanneer ze iets voor een ander kunnen betekenen. Je ziet mensen echt groeien’, vult Ruud Le Duc aan. Iedereen die zichzelf wil ontwikkelen op het gebeid van werk of als zzp-er zijn netwerk wil uitbreiden, is welkom. ‘De sfeer is informeel en er mag zeker gelachen worden. Alles draait om meedoen en meedenken, samen weten we meer.’ 

Op 17 april wordt uitleg gegeven over de basiselementen van een CV en de lay-out. ‘Ook gaan we actief aan de slag met het geven en krijgen van feedback om je CV te kunnen verbeteren. Aan het einde is er tijd om met elkaar te netwerken. Uiteindelijk levert het de mensen nieuwe inzichten op, kan jij jezelf presenteren en ben je tegelijkertijd aan het netwerken.’ Bij volgende bijeenkomsten kunnen thema’s als LinkedIn centraal staan. ‘Dat stemmen we interactief af met de deelnemers.’ Sharon Scheeper richt zich ais loopbaan- en studiekeuzecoach op het vergroten van zelfinzicht, zodat mensen bewuste keuzes kunnen maken die bijdragen aan (meer) plezier in hun werk en/of studie. Met het In Between Café wil ze als vrijwilliger meer betekenen voor mensen in de wijk die op zoek zijn naar werk.

Op zoek naar (ander) werk en benieuwd naar de bijeenkomsten? Meld je dan aan. Deelname is gratis! De eerste bijeenkomst is wo. 17 april van 09.30 – 11.30 uur bij Indekerngezond.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws