Afbeelding

Concert Nieuw Tienhovens Orkest een Daverend Succes

Nieuws

BREUKELEN > Zondag 3 maart vierde het Nieuw Tienhovens Orkest met een concert haar eerste verjaardag in het Theater 4-1 te Breukelen.

Het was een prachtig concert met veel muzikale verrassingen. Zo was er de muzikale reis rond de Wereld en kwamen muzikaal een 10-tal dansstijlen aan bod. Maar dat niet alleen. Er kwam gewoon een compleet muzikaal programma aan bod. En dat alles in een bomvol Theater 4-1 te Breukelen. Er kon geen stoel meer bij. Er waren zelfs staanplaatsen.

Naast het mooie programma was er ook nog een muzikale kwis onder leiding van dirigente Maud Lavrijsen. Er werden kleine stukjes van veelal bekende stukken gespeeld en het publiek moest raden welke nummer of stuk dat was. Zo kwamen onder andere stukken aan bod zoals “Led it Be, Sweet Child en Dancing on the Dancefloor”. Nadat de het goed geraden was werd het complete nummer gespeeld.

Het NTO (Nieuw Tienhovens Orkest) mag supertrots zijn wat zij na pas een jaar muziek maken met elkaar muzikaal hebben neergezet. Een jaar geleden werd door Orkest SDG uit Tienhoven het Project NTO opgestart Er was toen al een grote groep mensen die het leuk vonden om muziek te gaan maken zonder dat zij ooit eerder een blaas - en of slagwerkinstrument hadden bespeeld of überhaupt ooit muziek hadden gemaakt. Na tien repetities kon het NTO toen al, zij met ondersteuning van muzikanten van Orkest SDG, een uitvoering geven. En nu na een jaar zit er een compleet fanfareorkest van van 35 muzikanten die geheel zelfstandig hun eerste verjaardag vieren met dit prachtige concert. Het is eigenlijk ongekend wat hier in een jaar tijd gepresteerd wordt. Dit alles natuurlijk onder de bezielende muzikale leiding leiding van Maud Lavrijsen. Maud heeft niet alleen de muzikale leiding maar coördineert en geeft zelf ook de muzieklessen die die door Orkest SDG worden aangeboden. Maud motiveert en stimuleert de nieuwe muzikanten. Het gehele concert werd door een werkgroep van het NTO geheel zelfstandig georganiseerd. Dat was dus prima in orde. Het orkest kreeg regelmatig een staande ovatie en sloot het concert af met de toegift “Mama Mia” van Abba. Aan de reacties van het Publiek was duidelijk te merken dat ze allen genoten hadden van dit bijzondere concert door het NTO.

De muzikanten van het NTO zijn trots dat ze deel uit mogen maken van dit nieuwe orkest en Orkest SDG is trots dat zij met dit mooie orkest een goede weg zijn ingeslagen en een nieuwe loot kunnen toevoegen aan de Orkesttak van SDG.Het Nieuw Tienhovens Orkest kan terugkijken op een bijzondere en prachtige muzikale prestatie in een bomvol Theater 4-1 te Breukelen.

Orkest SDG geeft zelf haar voorjaarsconcert “The Spirit of Fanfare” op zaterdagavond 13 april 2024 in de Dorpskerk aan de Kerkweg 19 te Maarssen. Aanvang 2.00 uur. Noteer al vast deze datum. Kaarten a €10, — kunt bestellen via de website www.sdgtienhoven.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws