Afbeelding

Bieb Vakantie Festival Veel te doen voor kinderen van 2-12 jaar in de bieb tijdens de voorjaarsvakantie

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari is het Voorjaarsvakantie. Er is in de Utrechtse bibliotheken van alles te doen voor kinderen. Met nieuwe verhalen, nieuwe theatervoorstellingen en de start van de Kinderjury 2024.

Theater in Bibliotheek Neude
 Er zijn maar liefst drie Lente-uitjes voorstellingen in Bibliotheek Neude. Op 20 februari Dromenblazers (6+), een vrolijk concert van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. De muzikanten blazen dromen tot leven. Want in dromen kan alles! Op 21 februari Anansi de Spin – sterker dan Olifant (4+). Een wonderlijke, muzikale poppentheater rond de verhalen van Anansi. Met knutselen en Surinaams dansfeestje toe! Op 22 februari Potje (2+). Er staat een potje midden in het oerwoud. “Hierop passen alleen de allerliefste billetjes’, staat erbij. Van wie zouden die toch zijn? Meer informatie en kaartverkoop via bibliotheekutrecht.nl/voorjaarsvakantie

Verhalenstudio Mannetje (Lente)Tak (4-7)
In de Verhalenstudio wordt voorgelezen en geknutseld. Het prentenboek ‘Mannetje Tak’ van Julia Donaldson staat centraal. Een wandelende takkenvader raakt steeds verder van huis. Komt hij voor de lente weer thuis bij zijn Vrouwtje en zijn drie Twijgjes? In Bibliotheek Hoograven en Kanaleneiland (21 februari) en in Bibliotheek Overvecht en Zuilen (22 februari). Gratis toegang, wel reserveren.

Meet & Greet met kinderboekschrijvers
De leesweken van de Kinderjury zijn gestart. Kinderen van 6 t/m 12 jaar lezen en beoordelen boeken uit 2023. In april kunnen ze stemmen op hun favoriete boek.
Er zijn twee Meet & Greets met populaire schrijvers. Marcel van Driel (7+) heeft al meer dan zestig boeken op zijn naam staan! Zijn Game Helden-serie (7+) is heel populair. Op 19 februari vertelt hij erover in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, hij gaat voorlezen, filmpjes laten zien en leert kinderen de alien Blaag de Blob tekenen. Kevin Hassing (10+) is bekend van de serie Mus en kapitein Kwaadbaard. Deel 2 won de Kinderjury 2022, wint deel 4 dit jaar? Kevin komt op 22 februari in Bibliotheek Neude voorlezen, de piratenquiz doen en nieuwe avonturen delen. Gratis, wel reserveren.
Kinderen (10+) die houden van archeologie, geschiedenis en spannende verhalen kunnen 17 februari terecht in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Dan presenteert Linda Dielemans haar nieuwste boek ‘Koningsspel’.  

Verhalen maken met AI
Fantasierijke kinderen (10+) kunnen samen met ChatGPT, een slimme computerhulp, hun eigen verhalen verzinnen. Ze bedenken zelf de hoofdpersoon en het avontuur, ChatGPT maakt het verhaal compleet. Workshops in Bibliotheek Neude (19 februari), Hoograven en Overvecht (20 februari) en Leidsche Rijn Centrum (21 februari). Gratis, wel reserveren.

Meer informatie en aanmelden op bibliotheekutrecht.nl/voorjaarsvakantie.






.







Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws