Pand Indekerngezond
Pand Indekerngezond Indekerngezond

Blijf in beweging

vrijdag 12 mei 2023 9:30 tot 11:30

Blijf In Beweging zorgt dat je de algemene dagelijkse dingen goed kunt blijven doen.

Locatie: Indekerngezond Adres: Kopenhagenstraat 41, 3541 CE Utrecht 

Blijf In Beweging zorgt dat je de algemene dagelijkse dingen (boodschappen doen, de was ophangen, fietsen en traplopen, stoeien met je kinderen) goed kunt blijven doen.

Intro

Bij “kracht” en “conditie” denk je aan gespierde mensen in de sportschool maar kracht en conditie heb je nodig bij alles wat je doet in het dagelijkse leven. Een potje jam opendraaien. De was ophangen. De heg snoeien. De trap oplopen. Boodschappen doen. Je jas aantrekken. Heb je nu het beeld van een hoogbejaarde? Realiseer je dan je kracht en conditie al minder wordt vanaf je dertigste, bij vrouwen zelfs nog iets eerder.

Als je ouder wordt- of na een langdurige periode van inactiviteit, bijvoorbeeld na een blessure of een botbreuk- verlies je spierkracht en neemt je conditie af. Dat is een natuurlijk proces. Maar je kunt het wel versnellen en vertragen. En als je minder spieren hebt en een slechtere conditie zul je de neiging hebben steeds minder te gaan bewegen. Het kost je daardoor steeds meer kracht en moeite om te bewegen. En daarmee gaat je spierkracht en conditie nóg sneller achteruit. Zodat je als niet oppast je uiteindelijk bijna helemaal niets meer kunt. En dan kun je het écht niet meer terugdraaien. De boodschap van Blijf In Beweging is: je hebt goud in je handen. Dat is je eigen lichaam. Koester dat. En hou het in vorm door actief te werken aan je conditie en je spierkracht. Ook- of júist als je helemaal niet van sporten houdt.

Locatie