Maandag 19 maart 2018

REGIO Flitspaal kruispunt Europabaan – Wulverhorstbaan - Noordzee

WOERDEN > Recent is bij het kruispunt Europabaan – Wulverhorstbaan – Noordzee in Woerden een flitspaal geplaatst. Dit om de verkeersveiligheid op het kruispunt verder te verbeteren. Na een aantal voorbereidende werkzaamheden zal de flitspaal half oktober worden aangesloten.

De politie en de gemeente Woerden hebben onderzoek gedaan naar de meest verkeersonveilige locaties binnen de gemeente. Eén van deze locaties is het kruispunt Europabaan-Wulverhorstbaan-Noordzee. Wethouder Margot Stolk (verkeer): “We hebben de afgelopen tijd al diverse maatregelen genomen om de verkeerssituatie op dit kruispunt te verbeteren. Maar we willen alles doen om dit kruispunt zo veilig mogelijk te maken. Daarom hebben we samen met de politie bij het Openbaar Ministerie een aanvraag voor een flitspaal ingediend. Het Openbaar Ministerie heeft ingestemd met deze aanvraag omdat een flitspaal op deze locatie de verkeersveiligheid kan verbeteren.”

De komende tijd vinden eerst nog enkele werkzaamheden plaats voordat de flitspaal in werking treedt. Zo wordt de grens van de bebouwde kom op de rijbanen vanaf de A12 richting Woerden meer naar het zuiden geplaatst (dichter naar de A12). Dit is nodig omdat er een minimale afstand van 220 meter moet zijn tussen het punt waar de snelheid van 80 naar 50 km/u gaat en de flitspaal. Ook wordt verkeer extra geattendeerd op de toegestane snelheid van 50 km/u. Verder moet worden getest of de flitspaal correct werkt. Daarna kan de handhaving van start.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden