Afbeelding

Lage Weide plant 100 bomen

Nieuws

LAGE WEIDE > Op bedrijventerrein Lage Weide zijn op 7 en 8 december 100 bomen geplant bij bedrijven. De bomen zijn in samenwerking met The Tree Party geselecteerd en geplant bij bedrijven om een bijdrage te leveren aan het groener en aantrekkelijker maken van het gebied.

Roeland Tameling, directeur van Parkmanagement Lage Weide: “Werken aan vergroening en is noodzakelijk. Door steeds extremere weersomstandigheden zoals hevige regenval of hoge temperaturen zijn de gevolgen van klimaatverandering namelijk steeds beter te merken. Juist op een bedrijventerrein als Lage Weide.”

Door meer groen aan te leggen werken bedrijven aan een gezamenlijke aanpak van wateroverlast en zogeheten hittestress (het effect dat het tot wel 10 graden warmer kan zijn in versteende gebieden). Ook wordt het door het groen aantrekkelijker voor de medewerkers van het bedrijventerrein. Het maken van een lunchwandeling, of vaker pakken van de fiets wordt erdoor gestimuleerd en zorgt voor ontmoeting van medewerkers van bedrijven onderling. Zo hebben de bomen een positief effect op alle thema’s die voor Parkmanagement Lage Weide en de bedrijven van belang zijn, namelijk Arbeidsmarkt, Bereikbaarheid, Community en natuurlijk Duurzaamheid.

Om bomen te planten waar de natuur wat aan heeft, maar die ook praktisch zijn in te passen bij bedrijven is samengewerkt met stichting The Tree Party. Deze stichting zorgde er bovendien voor dat bedrijven hulp kregen van organisaties als het Leger Des Heils, 50|50 Green en studentenvereniging S.S.R.-N.U. bij het planten van de bomen. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Utrecht en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Bekende bedrijven die meedoen zijn onder andere FonQ, Strukton, Stamhuis en UW.

Voor Lage Weide is de bomenactie de start van meer aandacht voor het vergroenen van het bedrijventerrein. Daarnaast is het onderdeel van een zogeheten Green Deal die het bedrijventerrein aangaat met partijen als gemeente, provincie en waterschap. De Green Deal bevat de programma’s Energietransitie, Duurzame Mobiliteit, Klimaatadaptatie en Circulair Ondernemen. Begin 2023 gaat dit officieel van start, met nog meer acties als gevolg.

Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws
Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws
Afbeelding
Vechtse Plussers in actie Lezersnieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Schade door harde windstoten in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
Afbeelding
Start maatregelen in Rondeveense tuinen met te veel lood in de grond Nieuws
Afbeelding
De Kledingbank Stichtse Vecht bestaat 10 jaar, actie met gratis artikelen Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over brug Vreeland, woningen Maarssen en NIeuwer Ter Aa en Scheendijk in Breukelen Gemeente
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Orkest SDG uit Tienhoven kan terugkijken op een zeer geslaagd concert in de mooie Dorpskerk in Maarssen Lezersnieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws