Afbeelding

Thema-avond voor alle sport- en beweegaanbieders in Stichtse Vecht:

Sport

Is jouw club klaar voor de toekomst?

STICHTSE VECHT > De sportraad organiseert met het lokale sport- en preventieakkoord een thema-avond over hoe je een sportclub leidt naar een vitale toekomst. Hoe behoudt je leden? Hoe maak je de verbinding met andere sport- en beweegaanbieders? En wat zijn de mogelijkheden om een sportaccommodatie te delen? NOC*NSF legt het uit! Ook is er aandacht voor het gratis cursusaanbod dat beschikbaar is voor iedereen die in welke vorm dan ook sport of bewegen aanbiedt in Stichtse Vecht.

Wanneer:                 Dinsdag 16 november

Hoe laat:                 19:00 uur inloop, start: 19:30 uur - 21:30 uur

Waar:                       Breukelen (locatie volgt na aanmelding)

Voor wie:                 Alle Sport-en beweegaanbieders in Stichtse Vecht, ook vrijwilligers

Aanmelden:            Via dit formulier <http://shorturl.at/ntERZ>  of meld je aan via e-mail: info@sportraadstichtsevecht.nl

Ambities, knelpunten, en kansen

Het eerste deel van de avond bestaat uit een interactief gesprek begeleidt door een medewerker van de NOC*NSF Academy en collega-verenigingsbestuurders over wat er speelt in jouw club, hoe je continuïteit van de club kunt waarborgen en daarmee de club leidt naar een vitale toekomst. We gaan in op mogelijke knelpunten die worden ervaren, op ambities én op kansen voor de club. Tijdens deze thema-avond maak je kennis met de gouden driehoek ‘sportaanbod – accommodatie – kader’ en wordt je geïnformeerd over de mogelijkheden tot scholing op deze gebieden. NOC*NSF zal dit deel van de avond verzorgen.

Het tweede deel van de avond nemen we jullie graag mee in de toekomstige ontwikkeling op het gebied van multifunctionele sportaccommodaties. Steeds vaker worden sportaccommodaties ingericht op multifunctioneel gebruik. Dit geldt voor zowel nieuwe als vernieuwde accommodaties. Welke mogelijkheden zijn er voor jullie vereniging? Waar moet je rekening mee houden? In dit deel willen we actief met jullie in gesprek om kennis uit te wisselen.

Wat kan jouw vereniging eruit halen?

Tijdens de thema-avond wordt getoond welke cursussen/opleidingen/workshops gratis te volgen zijn door bestuursleden en vrijwilligers van verenigingen in Stichtse Vecht. Onderwerpen als ‘slimme sponsoring en crowdfunding’, ‘geld besparen met verduurzaming’ en ‘aangepast sporten’ zijn bijvoorbeeld kosteloos beschikbaar vanuit het lokale sport- en preventieakkoord. Daarnaast bestaat er nog aanbod vanuit de landelijke akkoorden én zijn er mogelijkheden om gratis scholing van Team Sportservice Utrecht te volgen. Staat er iets tussen waaraan je deel wilt nemen? Dan kun je je deze thema-avond direct inschrijven! Staat een onderwerp waarover je scholing zou willen volgen er niet tussen? Dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing! (Kijk in de bijlage van dit bericht voor meer informatie).

Gezien de ontwikkelingen in de sport zoals bv. teruglopende ledenaantallen, een tekort aan vrijwilligers of harmonisatie vanuit de gemeente, dien je als vereniging met een (eigen) sportaccommodatie creatief te zijn om ook in de toekomst nog aantrekkelijk te blijven. Aan de andere kant zien we een ontwikkeling in de groei van nieuwe(re) sporten, zoals bijvoorbeeld aan bootcamps, yoga, wandelclubs, maar bijvoorbeeld ook skeeleren, fietsen en beachvolleybal. Tijdens deze thema-avond willen we samen met jullie actief kennis delen en willen we jullie inspireren om na te denken over jullie eigen accommodatie als multifunctionele accommodatie. De uitkomsten van deze thema-avond nemen wij mee in onze adviezen richting de gemeente.

Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws