Vrijdag 22 februari 2019

ONDERNEMEND Visceraal vet, wat is dat eigenlijk?

REGIO > Overal kun je op dit moment lezen dat dikke mensen in het algemeen meer kans lopen op het ontwikkelen van welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes type 2. Maar het zijn niet alleen mensen met overgewicht die deze risico's lopen. Ook mensen die relatief slank zijn kunnen soms meer gezondheidsrisico's lopen dan sommige dikke mensen. Het hangt er maar vanaf waar je vet precies zit!

Bij mensen die ongezond eten en weinig bewegen worden voedingsstoffen opgeslagen als vet. Uit onderzoek is gebleken dat mensen veel onzichtbaar vet met zich kunnen meetorsen. Er zijn aanwijzingen dat geregelde pogingen tot afvallen en vooral crashdiëten de wijze van vetopslag in je lichaam negatief kan beïnvloeden. Door alleen af te vallen kom je niet van je orgaanvet af.

Een term die je tegenwoordig vaak hoort is metabool syndroom. Dit is een verzameling van klachten rond de stofwisseling. Factoren die allemaal te maken hebben met de moderne Westerse leefstijl zoals overgewicht, een hoge bloedsuikerspiegel, hoog cholesterol en hoge bloeddruk zijn de belangrijkste kenmerken van het metabool syndroom.

Nu vraagt u zich misschien af, zou ik dat hebben?

Bij Finesse Bodyline Clinic beschikken wij over een geavanceerde methode waarmee we kunnen bepalen of organen niet goed functioneren vanwege een tekort aan voedingsstoffen of omdat het Autonome Zenuwstelsel het orgaan niet voldoende activeert. De ANS Spectraal Analyse registreert met een sensor 24-uur lang de activiteiten van het Autonome Zenuwstelsel, dit geeft inzicht in de manier waarop de organen samenwerken.

Wilt u meer weten over deze nieuwe diagnostische methode? Bel voor een afspraak.

Finesse Bodyline Clinic, Woerden, 0348-409199.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden