Afbeelding
© Roy Beusker Fotografie

Bas uit Maarssen wint 500.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Nieuws

MAARSSEN > Bas (32) uit Maarssen is de gelukkige winnaar van 500.000 euro in de eerste aflevering van spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht van dit seizoen. Bas speelt alle kandidaten weg en wint dit mooie bedrag in het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’. Bas is met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 3602 in Maarssen uitgenodigd in de studio.

Bas is getrouwd met Tessa en is samen met zijn moeder naar de studio gekomen. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij een Japanse bank in Nederland. In gesprek met presentatrice Linda de Mol vertelt hij: ‘Ik kijk eigenlijk nooit naar Miljoenenjacht. Afgelopen week heb ik een aflevering teruggekeken, zodat ik een beetje weet hoe het spel verloopt.’

Het belooft een bijzondere finale te worden. Vaak kennen kandidaten het spel goed en is er thuis al nagedacht over een strategie. Voor Bas speelt dat allemaal niet, hij stapt onbezorgd het spel in. Hij kiest ervoor om het spel te spelen met koffer 25. Dat is de verjaardag van zijn vader, die helaas vorig jaar is overleden. Bas begint vol goede moed aan het avontuur.

Terwijl de spanning stijgt en het bod van de bank verder oploopt, droomt Bas hardop van een toekomst met een groot gezin en mooie reizen naar landen zoals Finland of de Galapagoseilanden. Na een aantal zenuwslopende rondes zegt hij: ‘goed is goed, dit bedrag is al levens veranderend’. Bas accepteert het bod van de bank en wint daarmee het bedrag van 500.000 euro. Een uniek moment want voor het eerst in de geschiedenis verkoopt een kandidaat zijn koffer voor precies het bedrag dat in de koffer zit.

Bas wil de winst in eerste instantie tot zondag verborgen houden voor zijn vrouw. Hij gaat immers een paar dagen naar Schotland. Na afloop van de show belt Bas toch met zijn vrouw Tessa om haar het goede nieuws te vertellen.

Nog een winnaar

Dorpsgenoot Theo valt ook in de prijzen. Hij speelt mee aan de desk, maar schopt het net niet tot de halve finale. Hij gaat wel naar huis met 3.000 euro. 


© Roy Beusker Fotografie

Stichting Lezen en Schrijven 

Zoals te zien was in een fragment tijdens de uitzending van Miljoenenjacht ontvangt Stichting Lezen en Schrijven steun van de Postcode Loterij. Zij zetten zich voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. Onder andere door mensen bewust te maken van het onderwerp, adviseren over begrijpelijke communicatie en het doen van onderzoek. Samen met verschillende partners en ervaringsdeskundigen streven zij naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dankzij de deelnemers kunnen 146 organisaties, waaronder Stichting Lezen en Schrijven, elk jaar opnieuw rekenen op financiële steun van de Postcode Loterij.


Kans op geldprijzen tot wel 5 miljoen euro

De vijftig inwoners van Maarssen zijn samen met inwoners van negen andere wijken uit heel Nederland aanwezig in de studio. Eén van de 500 aanwezigen maakt kans de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen. Door de bekende gouden koffers te openen, maakt de finalist kans op een geldbedrag dat kan oplopen tot wel vijf miljoen euro.
‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 14 april wekelijks te zien op zondagavond vanaf 19.55 uur bij SBS6.

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd