Afbeelding
Provincie Utrecht

Werkzaamheden 24 Oktoberplein en herinrichting tramoversteek Overste den Oudenlaan in Utrecht

Nieuws

UTRECHT > Het spoor in de bocht van het 24 Oktoberplein wordt in de periode van 20 november tot 1 december vernieuwd. Het werk is gelegen in de boog tussen Beneluxlaan en de Weg der Verenigde Naties in Utrecht. De werkzaamheden zullen zowel overdag als ’s nachts plaatsvinden. Dat betekent dat er continu aan het tramspoor gewerkt wordt. Hierbij wordt een deel van de weg afgezet en rijdt er in die periode vervangend busvervoer tussen halte Jaarbeurszijde Utrecht en halte Zuilenstein in Nieuwegein. 

Daarnaast krijgt de tramoversteek Overste den Oudenlaan - Weg der Verenigde Naties een nieuwe inrichting zodat er weer twee rijbanen zijn waarover autoverkeer veilig kan oversteken richting de Ring. Dit wordt in dezelfde periode uitgevoerd omdat er dan geen tram rijdt over dit traject in Utrecht. De reguliere dienstregeling wordt op 1 december 2023 weer hervat.

Vervangend vervoer

Tijdens de werkzaamheden aan het 24 Oktoberplein rijdt er vervangend busvervoer - buslijn 920 - tussen halte Utrecht CS Jaarbeurszijde en halte Zuilenstein. Deze bus rijdt een directe route tussen Utrecht CS en Zuilenstein (via de Van Zijstweg en Europalaan). De buslijn 920 rijdt even vaak als de tram, zodat er altijd aansluiting wordt geboden tussen bus en tram bij halte Zuilenstein.

Reizigers van en naar Kanaleneiland reizen met reguliere bussen.

De tram vanaf Utrecht Centrum Centraal (UCC) tot halte P+R Science Park en tussen halte Zuilenstein tot Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid blijven gewoon rijden. De tram tussen halte Zuilenstein tot Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid rijdt volgens de normale dienstregeling. De tram vanaf UCC tot halte P+R Science Park rijdt minder vaak dan normaal.

Meer informatie over vervangend busvervoer vindt u op de website www.u-ov.info/tram  externe link.  

Omleiding

De werkzaamheden aan het spoor hebben directe invloed op de bereikbaarheid van wegen en straten rondom het 24 oktoberplein. De rijbaan op de Beneluxlaan, ter hoogte van Admiraal Helfrichlaan, richting centrum Weg der Verenigde Naties is in deze periode afgesloten. Met verkeersborden wordt de omleiding richting centrum aangegeven.

Ook het fietspad en voetgangerspad richting centrum is afgesloten in verband met de veiligheid. Het (gemotoriseerd) verkeer dat vanuit de Weg der Verenigden Naties richting Beneluxlaan gaat heeft de normale vrije doorgang. Ook is er een verkeersomleiding voor het autoverkeer vanaf de Overste den Oudenlaan naar de Ring Utrecht. Deze wordt omgeleid via de Overste den Oudenlaan de Europalaan.

Hinder

Helaas kunnen de werkzaamheden niet worden uitgevoerd zonder enige mate van hinder voor de directe omgeving. De overlast gevende werkzaamheden zijn zo veel als mogelijk overdag en in de avond gepland, maar kunnen mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden ook doorlopen in de nacht. We proberen de overlast uiteraard zoveel mogelijk te beperken.

Meer info

Heeft u een vraag of wilt u een melding doen? Ga dan naar klachten en meldingen. en klik op de button Klachten of Meldingen doorgeven.

We hopen op uw begrip en stellen alles in het werk om deze situatie voor u zo snel en goed als mogelijk te verbeteren.

Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Woonzorgcentrum Overdorp in Italiaanse sferen bij vrijwilligersdiner Lezersnieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau's allemaal goed bezet Gemeente
Patricia Snel
Gratis lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws
Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws