Archieffoto Mark van der Horst
Archieffoto Mark van der Horst Erik van Kordelaar

Polsstokverspringen : Persoonlijk records sneuvelen onder tropische temperaturen

Sport

REGIO > Op 8-7 werd er gesprongen om de JEVA bokaal op de jaarlijkse polsstokdag in Polsbroekerdam. De springers moesten de wedstrijd afleggen onder temperaturen rond de 34 graden, wat het voor de meeste tot een behoorlijke inspanning maakte.

Bij de senioren topklasse bleef Matthieu van Vuuren (Benschop) geruime tijd op de verste afstand staan met een afstand van 18.43 meter. Uiteindelijk sprong Rian Baas (Gouda) hier voorbij en belandde in het zandbed op een afstand van 19.50 meter. Jaco de Groot (Kamerik) deed hier nog weer een schepje bovenop met afstand van 19.61 meter. In zijn 3e sprong zette Erwin Timmerarends (Bodegraven) een mooie sprong neer met een afstand van 21,74 meter, wat ook voor hem een nieuw PR (persoonlijk record) is. De andere finalespringers bij de senioren konden dit in de finale niet overtreffen, waarmee Erwin Timmerarends (Bodegraven) zichzelf naar de dagtitel sprong.

Bij de dames topklasse zette Tessa Kramer (Amersfoort) in de 1e sprong al de toon met een afstand van 15.23 meter. Joriene Baas (Oudewater) kwam hiermee in de buurt met een afstand van 15.04 meter. In de 3e ronde zette Laura Maaijen (Haastrecht) weer op haar beurt de toon met een afstand van 15.42 meter. Joriene Baas, Laura Maaijen en Tessa Kramer namen het tegen elkaar op in de finale. Alhoewel het wellicht lekker afkoelde, sprongen Joriene Baas (Oudewater) en Laura Maaijen (Haastrecht) zichzelf niet naar een mooie afstand, maar belandden zij in het water. Tessa Kramer (Amersfoort) verbeterde zichzelf in de finale, met 2 afstanden van 15.68 meter en uiteindelijk met een afstand van 16.02 meter sprong zij zichzelf naar de dagtitel bij de dames topklasse.

Bij de junioren topklasse maakten zij er ook een mooie strijd van. In de 1e ronde zette Wessel Schenk (Schoonhoven) de eerste toon met een afstand van 17.26 meter. Harmen Timmerarends (Montfoort) deed in zijn 1e sprong nog een schepje er bovenop, met een afstand van 17.51 meter. In de 2e ronde zette Guus Hoogland (Montfoort) na in de eerste ronde het water opgezocht te hebben een afstand neer van 18.31 meter. Hiermee sprong hij zichzelf naar een finaleplek. Hidde van Dam (Montfoort) sprong zichzelf naar de finale met een afstand van 19.19 meter. Mark van der Horst (Schoonhoven) zette in de finale de toon met een afstand van 18.99 meter. Hij verbeterde zichzelf in de 2e finalesprong met een afstand van 19.12 meter. Hidde van Dam sprong zichzelf uiteindelijk naar de dagtitel met een afstand van 20.06 meter.

Bij de jongens topklasse sprongen zowel Thijs van Oort (Lopik) als Jelle de Ruijter (Oudewater) op hun thuisschans een PR in de 2e ronde. Jelle de Ruijter (Oudewater) zette een afstand neer van 16.33 meter en Thijs van Oort (Lopik) zette een afstand neer van 16.34 meter. Deze clubgenoten zijn dus aan elkaar gewaagd. Zij sprongen hierbij zichzelf allebei naar een plek in de finale. Zij namen het op tegen hun clubgenoot Harmen Bogaard (Polsbroek), die in zijn 1e sprong in de voorronde al belandde in het zandbed op een afstand van 17.31 meter. Hij deed hier in de finale nog een schepje boven op, met een afstand van 17.84 meter. Hiermee sprong hij zichzelf naar de dagtitel. Jelle de Ruijter (Oudewater) verbeterde zichzelf in de finale met een 2e nieuw PR (persoonlijk record) op de dag met een afstand van 17.25 meter. Hiermee behaalde hij de 2e plek, opgevolgd door een 3e plek voor

Thijs van Oort (Lopik). Hiermee kreeg het podium bij de jongens topklasse een blauw Polsbroekerdams tintje.

Bij de meisjes topklasse sprong Julia van der Kleij (Bodegraven) een PR, zij belandde in het zandbed op een afstand van 13.32 meter. Zij sprong zichzelf hier mee in de finale. Julia van der Kleij nam het op in de finale tegen Nikita van Dijk (Kamerik) en Gemma van Oosterom (Woerdens Verlaat). Nikita van Dijk sprong zichzelf naar de finale met een afstand van 14.40 meter en Gemma van Oosterom sprong zichzelf naar 15.02 meter. Ondanks de 2 natsprongen in de finale van Gemma van Oosterom (Woerdens Verlaat), pakte zij met haar 15.02 meter de dagtitel bij de Meisjes topklasse.

Volgende week zaterdag gaat de strijd om het de ABZ de Samenwerkingsklassement verder in de Vlist

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws