Maandag 19 maart 2018

ONDERNEMEND Themabijeenkomst Uitvaart & erfrecht

UTRECHT > Voor veel mensen is de dood en alles wat daar bij komt kijken een taboe. En komt het ter sprake, dan wordt er gauw een houten voorwerp gezocht om het ‘af te kloppen’. ‘Jammer en niet zo verstandig’ zo vinden notarissen Yntze Hoekstra en Jeffrey Lansing van notariskantoor Hoekstra & Partners Utrecht en Ineke Veldhuijsen en Robin Barbie, uitvaartverzorgers bij coöperatie DELA. ‘Er zijn een heleboel dingen die mensen zelf al kunnen regelen en die het de nabestaanden een stuk gemakkelijker kunnen maken. Daarbij gaat het niet alleen om de keus voor begraven of cremeren, welke kist of welke muziek, maar ook om zaken als een testament, het benoemen van een executeur, het opnemen van een uitsluitingsclausule en het besparen van erfbelasting.’

Op woensdag 20 september om 19.00 uur is er een themabijeenkomst, waarbij iedereen welkom is. ‘Het geeft rust te weten dat alles goed geregeld is, of u ontdekt juist dat er nog wat geregeld moet worden,’ vertelt Ineke.

De bijeenkomst vindt plaats in uitvaartcentrum en crematorium Domstede, Proostwetering 8 in Utrecht. U dient zich voor 17 september aan te melden via jtemming@dela.org of 06-20018531. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid voor privévragen aan de hand van eigen polissen of testamenten. Ook is er de mogelijkheid het uitvaartcentrum en crematorium te bezichtigen. Kunt u niet bij de themabijeenkomst aanwezig zijn? Maar heeft u wel vragen over bijv. erven, schenken of uw testament? Belt u dan met de consulenten van DELA via (040) 2199100 (voor leden van DELA) of met Hoekstra & Partners via (030) 8100888.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden