Afbeelding

Opening Natuur en Gezondheidcentrum Maarssen 5 november 2022

Ondernemend

MAARSSEN > Integrale leefstijlgeneeskunde wordt steeds bekender en terecht. In Maarssen komen artsen, therapeuten en coaches samen op 1 plek om jou te ondersteunen en je lekker in je vel te laten voelen.

Na de officiële opening om 12.00 uur door Irmgard Michielsen zal vanaf ± 12.15 uur Rineke Dijkinga (auteur van diverse leefstijl-kookboeken en uitgever van het magazine Mooi eten) je meenemen in de innige connectie van je darmgezondheid in relatie tot de bodem van ons voedsel en je brein. Ook zal zij daarna in een workshop in de keuken laten zien hoe je dat praktisch toepast. Betaalbaar, lekker, gezond, duurzaam en vitaal eten op tafel zetten. Daarnaast geeft huisarts en ACT therapeut Lidewij Wind een kijkje in de beleving van de huisarts, patiënt en de brug tussen reguliere en complementaire zorg.

Er zijn nog meerdere boeiende sprekers, w.o. Ans Hobbelink, voorzitter van de AVVN, over tuinieren en stressreductie:hoe natuur je kan helpen in herstel van ziekte. Natuurlijk kun je ook zelf ervaren wat de verschillende disciplines te bieden hebben. Wat heb jij nodig?

Een greep uit het gratis aanbod van de dag. Wil jij een yoga nidra proberen, de weldaad voelen van rood licht therapie, praktische tools krijgen om makkelijker gezonder keuzes te maken in de supermarkt, voelen wat je kan doen met ademhaling, systemisch werk, beweging en massage, leer de psychologie van kleuren kennen en hoe je kruiden kunt gebruiken voor vitaliteit. Wil jij zeker zijn van een plekje tijdens de workshop(s) van je keuze, schrijf je dan in via de website: www.voeljelekkerinjevel.nl

Er zijn zoveel manieren, er is er altijd wel eentje (of meer) die bij jou past! Meld je dus aan voor de workshops, speeddates en belevenissen met de verschillende artsen, therapeuten en coaches. Kom proeven, beleven, voelen en nieuwe energie opdoen:

Zaterdag 5 november, inloop vanaf 11.30 uur, openingsprogramma van 12.00-17.00 uur op de Tuinbouwweg 19B in Maarssen. Kijk op de website voor het precieze programma en volg NGC Maarssen via Facebook en Instagram voor alle updates.

Meer achtergrond: Hoe het begon….

In augustus 2015 is, met een mailtje naar de gemeente Stichtse Vecht, de eerste stap gezet om een plek te creëren waar met planten, natuur en kennis over natuur en gezondheid, …. gezondheidszorg kan worden gegeven. Het menselijk lichaam is een geweldig fenomeen en zoveel van ons huidig vernuft is ontwikkeld door nabootsen wat in de natuur al heel lang heel gewoon is. We zien het vaak niet meer of we zijn wat afgedwaald.

*De stippen op de horizon waren duidelijk. Terug durven gaan naar de basis en tegelijkertijd werken met de kennis van nu. Alle registers opentrekken om zolang mogelijk gezond te blijven en in geval van ziekte of herstel zoveel mogelijk te werken mèt het eigen lichaam, een echte geïntegreerde gezondheidszorg! En daarin ook meegenomen een betrouwbare, kwalitatieve en resultaatgerichte verbinding maken tussen de rollen van medisch regulier en (momenteel) complementaire zorg om de zorgvrager, u, jij en ik, zo goed mogelijk te helpen. Kortom, hoe eenvoudig of ingewikkeld dat je het ook kan omschrijven, die activiteiten aanbieden waardoor je je (weer) lekker in je vel gaat voelen!

Er is afgelopen zeven jaar een enorm bouw- en ontwikkeltraject doorlopen om deze plek te creëren. En het resultaat mag er zijn. Zaterdag 5 november openen we de deuren. Het team staat klaar om je op een unieke plek in een heerlijke omgeving te ontvangen en mee te nemen in deze nieuwe beleving.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws