Afbeelding

Lage Weide Opschoondag, klus geklaard

Ondernemend

LAGE WEIDE > Don­der­dag­och­tend 17 maart kwam een flinke groep werk­ne­mers van bedrijven op Lage Weide bij elkaar om zwerfvuil op te ruimen. Samen met de mensen van Utrecht Schone Stad en Park­ma­na­ge­ment Lage Weide staken zij de handen uit de mouwen. De 25 deel­ne­mers haalden net zoveel grote zakken zwerfvuil op in het gebied rond de Zonnebaan.

De aan­lei­ding voor de op­ruim­ac­tie is de Lan­de­lij­ke Op­schoon­dag van zaterdag 19 maart. Ver­trek­punt was gastheer Groenpand die de deel­ne­mers welkom heette en met meerdere collega’s meedeed aan de actie. De andere deel­ne­mers kwamen van heel Lage Weide vandaan, en zelfs van daar­bui­ten. Zo was Le­vel­seven met 7 man sterk aanwezig. Ook de Rabobank Utrecht, Natuur Ar­chi­tec­tuur en Pro­duct­ont­wer­per/designer Esther Derkx prikten mee. Van der Wal B.V. kwam zelfs meedoen terwijl zij in het Werk­spoor­kwar­tier gevestigd zijn.  

Door de grote groep werd er nog meer opgeprikt dan de vorige zwerfvuil op­ruim­ac­tie in september 2021. Het hele gebied tussen Zonnebaan, Floraweg en La­ge­weidse­slag werd meegepakt. Met als resultaat 25 grote zakken vol met zwerfvuil. En die klus werd in nog geen anderhalf uur tijd geklaard!

Me­de­or­ga­ni­sa­tor Groenpand:

het was ont­zet­tend geslaagd. We hebben er echt energie van gekregen allemaal. Het is vooral ook leuk om mensen van andere bedrijven hier te ontmoeten en lekker samen de handen uit de mouwen te steken. Voor herhaling vatbaar!

En herhalen doen we zeker: rondom de World Cleanup Day op zaterdag 17 september or­ga­ni­se­ren we weer een zwerfvuil op­ruim­ac­tie. Heb jij wel een plek in gedachten en wil je met jouw bedrijf gastheer zijn? Laat het weten via daan­van­haar­lem@lageweide.nl.

Wil jij in de tus­sen­tijd met jouw bedrijf zwerfvuil opruimen (bij­voor­beeld tijdens je lunch­wan­de­ling)? Vraag gratis grijpers aan via de gemeente: www.utrecht.nl/wonen-en-leven/afval/voorkom-zwerfafval/. Ook kun je vervuilde plekken makkelijk melden via utrecht.slimmelden.nl/. Met een paar klikken geef je door waar zwerfvuil ligt, of waar bij­voor­beeld de lan­taarn­paal het niet doet. Samen werken we zo aan een schoon, heel en veilig Lage Weide!

Afbeelding
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws