Vrijdag 13 december 2019

ONDERNEMEND Adrie de Lange IJzerwaren - Gereedschappen DHZ is Erkend Verkooppunt vuurwerk 2016

BREUKELEN > Adrie en Cor de Lange hebben met succes het programma afgelegd om zich Erkend vuurwerk verkoper 2016 te mogen noemen. Het programma bestaat uit een opleiding met een afsluitend examen waarop de Adrie en Cor worden getoetst op kennis over producten, regelgeving en veiligheidsadviezen rondom consumentenvuurwerk.

In 2015 is de Stichting VuurwerkCheck begonnen met diverse activiteiten om overlast en letsel rondom consumentenvuurwerk terug te dringen. Naast directe voorlichting is een lesprogramma voor verkoopmedewerkers van consumentenvuurwerk ontwikkeld met drie hoofdonderwerpen: productkennis, regelgeving en veiligheid. Dit lesprogramma wordt afgerond met een examen, waarbij de verkoopmedewerker een 100% score moet halen. Hierbij wordt een certificaat van bekwaamheid gehaald en krijgt het verkooppunt de officiële deursticker. De consument is hierdoor gegarandeerd van goed advies op het gebied van vuurwerk en veiligheid. Door het behalen van de erkenning is de consument bij Adrie de Lange IJzerwaren - Gereedschappen DHZ in goede handen.

Dit jaar is er extra aandacht voor het terugdringen van oogletsel. Hiervoor wordt het gebruik van een vuurwerkbril voor iedereen die vuurwerk afsteekt of er buiten naar kijkt gepromoot. Het uiteindelijke doel is het uitbannen van oogletsel door consumentenvuurwerk.

Stichting VuurwerkCheck werkt samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Veiligheid NL, Brandweer en de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland. Samen met de Erkende Verkooppunten vuurwerk werken zij aan een veilige, feestelijke jaarwisseling. Door het behalen van de erkenning werkt ook Adrie de Lange IJzerwaren - Gereedschappen DHZ hieraan mee.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden