Vrijdag 22 maart 2019

NIEUWS Lions Club Vleuten-De Meern kart 3240 euro bij elkaar.

VLEUTEN > Bijna 60 enthousiaste karters hebben in de Kartfabrique ruim 3200 euro bij elkaar gereden. Deze fundraising avond is een initiatief van de Lions Club Vleuten-De Meern. Het doel was om geld bij elkaar te brengen voor de dansschool ‘Blinde liefde voor Salsa’. Een dansschool speciaal voor blinde en slechtziende mensen.

Project Zicht op werk.

De avond is onderdeel van het project Zicht op Werk. Een project van de Lions Club om mensen met een visuele beperking te helpen aan een betaalde baan. De Lions Club doet dat samen met Bartiméus en Werkpad. Twee organisaties die zich inzetten voor blinde en slechtziende mensen. Werkpad heeft een groot bestand met visueel beperkte mensen die zij aan een baan willen helpen. De Lions helpen door hun netwerken en contacten in te zetten om deze mensen in contact te brengen met potentiele werkgevers.

Laten zien wat er wel kan

De nadruk ligt vooral op het wegnemen van de misvattingen over de beperking van deze mensen. Deze mensen zijn in staat om bepaalde functies prima te vervullen. Want tegenover hun visuele beperking staan vaak andere, extra ontwikkelde vaardigheden wat het mogelijk maak om bepaalde taken prima te doen. In sommige gevallen zelf beter dan iemand zonder deze beperkingen. Bijvoorbeeld bij het uitwerken van ingesproken teksten. De slechtziende personen luisteren de teksten op dubbele snelheid af en zetten ze foutloos om naar geschreven teksten in de computer.

De eerste banen zijn gevonden

De gesprekken lopen en er zijn al enkele personen aan een baan geholpen. Het project duurt tot na de zomer en we verwachten nog meerdere mensen te kunnen begeleiden naar een betaalde baan.

De nodige ontspanning

Omdat de mogelijkheden voor beweging en ontspanning beperkter zijn heeft Annemarie Nodelijk een speciale dansschool opgericht. Een initiatief dat de Lions van harte ondersteunen en prachtig aansluit op het project Zicht op Werk. Om die reden gaat het bijeengebrachte geld naar ‘Blinde Liefde voor Salsa’.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden