Vrijdag 15 november 2019

NIEUWS Structureel reanimatie onderwijs op het Broeckland College dankzij de Lions Club Maarssen

BREUKELEN > Het Broeckland College gaat structureel reanimatieonderwijs geven aan haar leerlingen. De school heeft hier toe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Hartstichting.

Scholen die erkend reanimatie onderwijs geven, zijn te herkennen aan een gevelbord bij de ingang. Het Broeckland College heeft dit bord uit naam van de directeur van de Hartstichting ontvangen. De leerlingen leren via “de 6-Minutenles”, het lesprogramma van de Hartstichting, hoe ze borstcompressies kunnen toepassen, mond-op-mondbeademing kunnen geven en een AED kunnen gebruiken. De reanimatielessen worden gegeven door de eigen leerkrachten van het Broeckland College. Zij hebben een cursus tot reanimatie-instructeur gevolgd en hebben de beschikking over 5 oefen AED’s en 5 reanimatiepoppen.

De Lions Club Maarssen heeft deze cursus en materialen ter beschikking gesteld. Door middel van de jaarlijkse badeendjesace op Koningsdag zamelt de Lions Club Maarssen geld in dat deze serviceclub schenkt aan diverse goede doelen. Vorig jaar werd een bedrag van €8772 opgehaald. Van dit geld werd het reanimatieonderwijs op diverse scholen in de Stichtse Vecht bekostigd en konden twee AED’s ter beschikking worden gesteld binnen onze gemeente.

Afgelopen week hebben 22 leerlingen, van het keuzedeel Geüniformeerde Dienstverlening, de reanimatiecursus succesvol afgerond.

1 REACTIE

Frans28 februari 2019 om 11:26

Misschien een idee voor alle brugwachters, gemeentewerkers ?

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden