Vrijdag 22 februari 2019

NIEUWS Verbindingsbanken in Centrum Vleuterweide zitten heerlijk

VLEUTERWEIDE > Onder grote belangstelling zijn vrijdag 8 februari de twee verbindingsbanken onthuld op het plein voor de bibliotheek aan de Burchtpoort in Vleuten.

Project Verbindingsbanken

De verbindingsbanken is een gezamenlijk project van de Lionsclub Vleuten – De Meern, Mooi van Abrona en het Amadeus college. Het project kent meerdere doelen. Een is het maken van twee banken. Banken die op het plein voor de bibliotheek mensen de gelegenheid geven om even lekker te kunnen zitten en al dan niet een praatje kunnen maken met elkaar.

Het andere doel is om gedurende de realisatie van de banken mensen uit verschillende delen van de maatschappij (ouderen, jeugd, verstandelijk beperkte mensen en andere vrijwilligers ) samen met elkaar te werken aan een mooi project.

De banken

De banken zijn als kale ruwe banken in de hal van de bibliotheek en Mooi van Abrona neergezet om daar voorzien te worden van mozaïek-steentjes. De eerste stap in het proces wat het maken van een ontwerp. Dat is gedaan door een klas van het Amadeus college. Vervolgens zijn ouderen, scholieren, cliënten van Abrona, Lions-leden en andere vrijwilligers ruim een half jaar aan het werk geweest om het ontwerp ‘te beplakken’ met steentjes.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden