Donderdag 19 juli 2018

NIEUWS D66 : Houd Utrecht per fiets goed bereikbaar!

UTRECHT > D66 Utrecht wil dat mensen makkelijk en veilig van huis naar hun werk kunnen fietsen. Daar zijn goede fietsroutes voor nodig. Om mensen te stimuleren eerder de fiets te pakken dan de auto organiseren verschillende afdelingen een fietstocht. Tweede Kamerlid Matthijs Sienot: “Afstanden tot 10 kilometer zijn prima te fietsen, en met de e-bike zijn ook iets langere afstanden goed te doen. Met veilige fietspaden, en weinig stoplichten of andere obstakels fietsen mensen makkelijk naar hun werk en staan ze niet in de file. Gezond en handig!” Op zaterdag 17 februari zal een groep D66’ers uit verschillende Utrechtse afdelingen ondervinden hoe makkelijk men per fiets naar Utrecht kan fietsen.


Belang van goede fietsverbindingen

De gekozen fietsroute van Culemborg, via Houten, naar het Utrecht Science Park (USP) is een voorbeeld van een goede afstand voor woon-werk verkeer. Indra te Ronde, (kandidaat-)raadslid D66 Utrecht: “Elke rit per fiets scheelt een autorit. Dat draagt bij aan bereikbaarheid en schone lucht voor ons allemaal.” Ruim 10% van al het verkeer naar de Uithof komt uit Houten of Culemborg, als zij de fiets pakken in plaats van de auto houden we Utrecht bereikbaar. Er is nog veel winst te behalen.

Knelpunten wegnemen

Susanne Schilderman,(kandidaat-)raadslid D66 Utrecht: “Onderweg zullen we ervaren wat er goed gaat, maar vooral wat er nog beter kan. Qua verkeersveiligheid, comfort van de route, en of alle routes logisch zijn”. Met deze tocht brengen we ook punten in de fietsroutes in kaart die nog verbeterd kunnen worden. D66 zal in de gemeente Utrecht, Houten, Culemborg en in de Provinciale Staten van Utrecht en Gelderland aandacht blijven vragen voor verbeteringen. Ook voor andere populaire woon-werk verkeerroutes, met vergelijkbare afstanden, zoals de routes vanuit Zeist en Bilthoven.


Benieuwd naar onze actie?

Op zaterdag 17 februari 2018 fietst de groep D66’ers vanaf 11.00 uur uit Culemborg. De tocht eindigt in de middag op het Utrecht Science Park. Er zal gestopt worden op een aantal plekken, waaronder in Houten.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden