Zondag 22 juli 2018

NIEUWS Indekerngezond nieuw wijkinitiatief in Leidsche Rijn

Buurtbewoners gezocht om mee te werken aan een gezonde wijk

LEIDSCHE RIJN > Denk jij graag mee over nieuwe initiatieven voor een gezondere wijk? Of wil je werken aan het maken van bewuste keuzes en evenwicht in je leven? In beide gevallen ben je vanaf mei 2018 van harte welkom bij Indekerngezond in Leidsche Rijn Centrum! Indekerngezond is een nieuw project in de wijk en wij zoeken buurtbewoners die met ons mee willen werken. Ben jij iemand die wil meedenken over de inrichting? Zou je de rol van gastheer- of vrouw willen oppakken? Verder zoeken we nog naar vormgevers, tekstschrijvers, geïnteresseerden voor pr, of wat je ook maar bij wil dragen aan dit project. De Gemeente Utrecht heeft inmiddels al een ruimte beschikbaar gesteld voor dit wijkgerichte gezondheidsproject. ‘Indekerngezond’ is een nieuw initiatief in Leidsche Rijn Centrum. Bij Indekerngezond kunnen initiatieven ontstaan op het gebied van gezondheid voor en door inwoners van Leidsche Rijn.

Test je gezondheid!

Positieve Gezondheid is een andere manier van kijken naar gezondheid. Niet de gezondheidsproblemen en ziekte, maar de mens staat centraal. De focus ligt op veerkracht en wat het leven betekenisvol maakt voor iemand. Je hoeft dus niet ziek te zijn om hiermee te werken. Je kunt het ook gebruiken om je vitaler te voelen. Indekerngezond werkt samen met het Institute of Positive Health (www.iph.nl). Test jouw gezondheid zelf op www.mijnpositievegezondheid.nl. Hier kun je zelf inzicht krijgen wat jouw tevredenheid is over je gezondheid en vandaaruit kijken wat jij zou willen versterken. Indekerngezond is voor iedere inwoner uit Leidsche Rijn die zich wil inzetten voor meer positieve gezondheid, voor jezelf en voor anderen!

Ruimte voor In de kern gezond

De Gemeente Utrecht heeft zich hard gemaakt voor een maatschappelijke ruimte in het Winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum. Met het zetten van de handtekening onder het huurcontract, is op 18 december de deal rondgemaakt. ‘Indekerngezond’ kan starten en er is een mooie ruimte beschikbaar voor inwoners van Leidsche Rijn om zelf met positieve gezondheid bezig te zijn.

De gezonde wijkgenoot

Initiatieven voor Indekerngezond kunnen variëren van een wandelclub, ouderplatform (een plek waarop ouders van gedachten kunnen wisselen over de opvoeding en van elkaar kunnen leren), beweegactiviteit voor jongeren, gezonde eetclub, of een steunpunt voor mantelzorgers. Verder kunnen inwoners hier informatie halen, gezondheidstesten doen of lezingen volgen. Het is vooral een plek om samen nieuwe positief gezonde initiatieven uit te denken en uit te werken. Een gezonde wijkgenoot is altijd nog beter dan een verre vriend!

Meer weten over Indekerngezond?

Janine van der Duin – 0653123320

info@indekerngezond.nl

www.indekerngezond.nl

1 REACTIE

Jaap Dunsbergen9 februari 2018 om 16:30

LIJK mij heel leuk.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden