Maandag 19 maart 2018

NIEUWS Rotonde Schoolstraat gaat er nu komen

VLEUTEN > De wijkraad Vleuten, De Meern en Haarzuilens heeft er lang op aangedrongen. Eerst de rotonde op het kruispunt Maarssenseweg - Schoolstraat – Thematerweg – Smalle Themaat, dan pas de bouw van de nieuwe wijk Haarzicht. En op 11 september gaat de aanleg nu beginnen. Op de route Maarssenseweg – Schoolstraat wordt hard gereden. Dit zorgt voor overlast voor de buurt. Om dit te veranderen wil de gemeente deze route verbeteren. Wij hebben al eerder geprobeerd om de snelheid en verkeersdrukte te verminderen. Het ging toen om maatregelen die de rijsnelheid zouden beperken. De maatregelen hebben wel iets geholpen, maar niet genoeg.

“Op 11 september starten we met het aanleggen van de rotonde op het kruispunt Maarssenseweg - Schoolstraat – Thematerweg – Smalle Themaat. Dit duurt tot eind oktober’, aldus een woordvoerder van de gemeente. De kruising wordt dus een rotonde en er komt een vrijliggend fietspad om de rotonde heen. Het fietspad van de Thematerweg verplaatst naar de andere kant van de weg en de nieuwe oversteekplaats voor fietsers komt op de Thematerweg, ter hoogte van de toekomstige toegangsweg van de woonwijk Haarzicht. En er komt een maximumsnelheid van 30 km/uur op een deel van de Thematerweg en Maarssenweg. In de eerste face zijn er werkzaamheden aan rijbaan en berm en start aanleg fietspad op de Thematerweg met een tijdelijk verkeerslicht tot ongeveer 6 oktober. Op 9 oktober is er de start van het asfalteren van de rotonde en 12 oktober (avond en nacht): komt de nieuwe asfaltlaag en 13 oktober zijn alle rijbanen weer open

De Maarssenseweg, Thematerweg, Schoolstraat en Smalle Themaat blijven tijdens de werkzaamheden open voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars leiden het verkeer om het werkvak heen. Met borden adviseren we het doorgaande verkeer om te rijden via de randweg Haarrijnse Rading - Huis te Vleutenbaan.

Op donderdag 12 oktober is de kruising van 20.00 - 6.00 uur ’s ochtends helemaal afgesloten. Dan wordt de laatste asfaltlaag aangebracht. Het verkeer wordt omgeleid via borden.

Voortgang Schoolstraat

Voor het aanpassen van de Schoolstraat is nog geen besluit genomen. Op dinsdag 18 april spraken we met bewoners van de Schoolstraat. Zij konden een keuze maken uit 3 modellen (pdf, 8,5 MB). De variant waarbij het dorpse karakter zoveel mogelijk behouden blijft, kreeg de meeste stemmen van de aanwezigen.

Die variant is nu verder uitgewerkt in een functioneel ontwerp (pdf, 2,3 MB). Tot en met 31 augustus kunt u hierop reageren via kruisingschoolstraat@utrecht.nl. Hierna verwerken we de reacties en nemen een besluit over het functioneel ontwerp.

De herinrichting van de Schoolstraat combineren we met rioleringswerkzaamheden in deze straat. De planning hiervoor is medio 2018 (onder voorbehoud).

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden