Afbeelding

Het Werftheater in Utrecht bestaat 45 jaar!

Lezersnieuws

UTRECHT > Dit cabarettheater aan de Oudegracht in Utrecht bereikt daarmee een gedenkwaardige mijlpaal, die we samen met u willen vieren. 

Dinsdag 25, woensdag 26, vrijdag 28, zaterdag 29 april kunt u getuige zijn van een verrassend leuk programma dat gekoppeld is aan het thema “Het kleine theater”. Laat u verrassen door de artiesten die spontaan hun medewerking hebben toegezegd om dit feest op te luisteren. Zo verwachten we o.a. Paul van Vliet ,Claudia de Breij, Erik van Muiswinkel, Johan Hoogeboom, Mylou Frencken, Dorine Wiersma, Marjolein Meijers en Kees van Amstel. Op zaterdag 6 mei zal Yvonne Groeneveld met haar nieuwe programma ‘”De grote Verwarring “”optreden en op Zondagmiddag 7 mei draait de voorstelling “ Open podium bij tante Eus “, waarbij Tante Eus wederom boeiende gasten ontvangt, die de Indische cultuur levend houden. Dit feestelijke gebeuren draait om het belang van “het kleine theater”. De artiest heeft immers het kleine theater nodig om te kunnen groeien. Het betekent de ladder naar bekendheid om daarna met de nodige opgedane ervaring de grotere zalen te kunnen bespelen. Het Werftheater kan zich daarop beroepen; veel cabaretiers die in de loop van die 45 jaar op het podium van het Werftheater hebben gestaan, zijn inmiddels bij het grote publiek bekend. Denk daarbij aan Youp van ’t Hek, Jochem Myjer, Herman Finkers, Bert Visscher en vele anderen. 

De avonden worden ingeleid en begeleid door journalist/schrijver Patrick van den Hanenberg. Hij heeft onlangs het boek ”Klein theater, groot hart ” uitgebracht. Daarin beschrijft hij het belang, maar ook de gedrevenheid, de eigenheid en de passie van de uitbater die, vaak met weinig financiële middelen en door vrijwilligers gesteund, het theater draaiende houdt. En dat geldt ook voor het Werftheater. Ook komen enkele directeuren van een klein theater aan het woord. Vijfenveertig jaar Utrechtse theaterhistorie onder de gepassioneerde leiding van Yvonne Groeneveld maakt deze plek aan de Oudegracht tot een iconisch podium waar generaties cabaretiers en kleinkunstenaars hun weg naar het publiek vonden. Het 45 jarige Jubileum wordt gevierd met een bijzonder weekprogramma waarin arrivés in het vak hun verhaal vertellen, hoe zij ooit zijn begonnen en waar zij nu staan in hun carrière. Wie er optreden op deze gedenkwaardige avonden staat op onze website vermeld, zie www.werftheater.nl

Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws