Afbeelding
Provincie Utrecht

12 bussen uitgebrand bij busstalling Westraven

Nieuws

UTRECHT > Bij busstalling Westraven in Utrecht zijn vrijdagmorgen 12 bussen uitgebrand en een aantal bussen beschadigd. Het busverkeer lag ’s morgens geheel stil. Niemand raakte gewond. Wel waren reizigers gedupeerd omdat ze niet met de bus en tram naar werk of school konden. 

De brandweer kon ervoor zorgen dat het vuur niet oversloeg op het naastgelegen kantoor en werkplaats. Van de uitgebrande bussen gaat het om 1 standaard bus, 1 gelede bus (‘harmonicabus’) en 10 dubbelgelede bussen (met een dubbele ‘harmonica’).

Tijdens en direct na de brand konden de buslijnen die vanuit Westraven vertrekken niet rijden. Ook hebben tramlijnen 20 en 21 (USP-Utrecht-Nieuwegein/IJsselstein) die langs het terrein lopen enige tijd niet gereden, maar het tramverkeer is in de loop van de ochtend weer volledig opgestart. Rond 9.30 uur is 80 procent van de dienstregeling vanuit Westraven weer opgestart. Vervoerder U-OV (Qbuzz) streeft ernaar om in de loop van de dag weer een 100 procent dienstregeling te kunnen rijden.

Reizigers informeren

Het informeren van de reizigers over de gevolgen op de dienstregeling loopt via de vervoerder. Reizigers worden geïnformeerd via de digitale informatieborden op de haltes, via de website www.u-ov.info  externe linken via social-mediakanalen. De klantenservice van de vervoerder is ook goed bereikbaar en krijgt relatief weinig vragen. Reizigers worden geadviseerd om ook de komende tijd voorafgaande aan hun reis reisinformatie te checken via de website www.u-ov.info  externe link.

Contact met U-OV en Qbuzz

De provincie staat in nauw contact met U-OV over het weer opstarten van het vervoer en de eventuele gevolgen die de brand de komende tijd heeft voor de dienstregeling en de capaciteit van het openbaar vervoer. U-OV heeft een vloot van in totaal 300 bussen.

De stalling Westraven is in bezit van de provincie, de bussen zijn eigendom van vervoerder Qbuzz. Er lijkt geen vooralsnog geen schade te zijn aan de gebouwen bij de busstalling, wel zijn mogelijk de betonplaten waar de bussen op staan beschadigd. De busstalling in Westraven is in 2021 geopend. Bij de bouw is in overleg met de Veiligheidsregio rekening gehouden met de brandveiligheidseisen. Zo is er een aantal brandwerende muren geplaatst tussen rijen bussen, waardoor het terrein in een aantal compartimenten is opgedeeld.

Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws