Zaterdag 7 december 2019

LEZERSNIEUWS Klein gebaar, groot effect: kerstkaartenactie voor ouderen

HARMELEN > Wat hebben yoga en de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen met elkaar te maken? Niks? Of juist alles? Yoga gaat toch immers over in verbinding staan, met jezelf, maar ook met mensen om je heen. Daarvoor hoef je niet per se op een yogamat te zitten: dat kan ook op andere manieren. Om die reden is yogastudio Down to Earth een kerstkaartenactie begonnen voor ouderen in verzorgingshuizen.

Er zijn steeds meer ouderen om ons heen, ook in onze eigen woonwijk en straat. Helaas voelt een deel van deze doelgroep zich regelmatig eenzaam. Zeker tijdens de feestdagen kan dat gevoel extra sterk zijn. Hoe fijn zou het voor zo iemand zijn, als hij of zij onverwacht een kerstkaart krijgt? Om te weten dat er iemand is die toch aan hem of haar denkt?

‘ Met een klein gebaar moet er een groot effect zijn te realiseren’, dacht Mary Jim, eigenares van yogastudio Down to Earth. Om die reden heeft zij in eerste instantie alle bezoekers van haar yogalessen gevraagd om mee te helpen met het schrijven van kerstkaarten voor ouderen in verzorgingshuizen in de wijde van omgeving van Harmelen. Maar eigenlijk hoopt ze dat er nog veel meer mensen mee willen doen aan deze kerstkaartenactie.

Daarom doet zij een oproep aan een ieder die een persoonlijke kerstboodschap wil achterlaten voor een medemens in een verzorgingshuis. Wil je meedoen, schrijf dan één of meerdere kerstkaarten met een persoonlijke wens erin. Laat de aanhef vrij, zodat die op maat kan worden gemaakt in het verzorgingshuis. En lever je kaart(en) uiterlijk 16 december in bij de yogastudio aan de Kerkweg 1 in Harmelen. Dat kan 10 minuten voor of nadat er een les is of in de brievenbus van de buren: Kerkweg 1 in Harmelen. Mocht je vragen hebben over de kerstkaartenactie, mail dan naar janneke@downtoearthyoga.nl

Namasté

‘ My soul honors your soul.

I honor the light, love, truth, beauty en peace within you, because it is also within me.

In sharing these things we are united, we are the same, we are one.’

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden