Afbeelding

Josien Paulides nieuwe directeur-bestuurder Museum Catharijneconvent

Ondernemend

UTRECHT > De raad van toezicht van Museum Catharijneconvent heeft Josien Paulides benoemd tot directeur-bestuurder van Museum Catharijneconvent. Zij volgt Marieke van Schijndel op die tot 1 november 2023 directeur van het museum was. De afgelopen vijf jaar was Josien Paulides zakelijk directeur van Nieuwe Instituut in Rotterdam. Zij zal op 15 maart 2024 beginnen.

Kees Beuving, voorzitter van de raad van toezicht van Museum Catharijneconvent is verheugd over de benoeming: “Josien zal met haar brede kennis en ervaring op het gebied van de museale sector, cultuurbeleid, financiën en cultuurparticipatie bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Museum Catharijneconvent. Het museum is zowel een kennisinstituut als een plek met prachtige tentoonstellingen, familieprogrammering en onderwijsprogramma’s. Het staat aan de vooravond van een grote verbouwing die start in het najaar van 2025. Wij zijn er ten volle van overtuigd dat Josien de juiste persoon is om samen met alle medewerkers vorm te geven aan het museum en de grote ambities waar het voor staat.“

Josien Paulides: “Ik zie ernaar uit om samen met het team te werken aan de ontwikkeling van Museum Catharijneconvent. De verbouw en nieuwbouw geven kansen om de positie van het museum en de rol van het religieuze erfgoed in de maatschappij te versterken. Met het kenniscentrum en de programmering speelt het museum een belangrijke rol in het maatschappelijke debat. Het is een geweldige kans om hiermee een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Ook vanuit mijn persoonlijke betrokkenheid bij religieus erfgoed draag ik graag bij aan dit mooie museum.”

Over Josien Paulides

Josien Paulides (1983) is sinds 2019 zakelijk directeur van Nieuwe Instituut in Rotterdam, het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur. Voor die tijd werkte ze bij Cultuur Oost als adviseur overheden. Tot 2017 was zij werkzaam bij het Fonds voor Cultuurparticipatie als programmacoördinator cultuureducatie. Paulides heeft een nevenfunctie bij het familiebedrijf Paulides BV en Advanced Electromagnetics, producent van elektromotoren. Tussen 2014 en 2019 was ze gemeenteraadslid in de Gemeente Waalwijk. Paulides studeerde Theater, film en wetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent is het rijksmuseum voor kunst en erfgoed van het christendom in Nederland en bevindt zich in hartje Utrecht, in een prachtig middeleeuws kloostergebouw. Het museum beheert een unieke collectie kunst- en cultuurhistorische objecten en maakt inspirerende en spraakmakende tentoonstellingen als Fashion for God, Gospel, Het Huis van Sinterklaas en De Mooiste Kerststal van Nederland. Tegelijkertijd zijn we een netwerkmuseum en kenniscentrum, waar samenwerking met maatschappelijke partners en kennisontwikkeling belangrijke pijlers zijn.

Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws