Afbeelding

Terug in de tijd met tijdcapsule MillenniuM Memorial van Broeckland College uit 1999 bij het RHCVV.

Nieuws

BREUKELEN > Vanaf dinsdag 7 november is bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) in Breukelen de inhoud van de tijdcapsule uit 1999 van het Broeckland College te bezichtigen die begraven werd naast het ‘Millennium Memorial’. 

 De jaarwisseling van 1999 was een bijzonder moment voor iedereen. Niet alleen begon een nieuw jaar, maar ook het nieuwe millennium werd ingeluid. Om deze historische gebeurtenis te markeren, ontwikkelde Atze de Groot en zijn zoon Adrian van het Broeckland College het ‘MillenniuM Memorial’. Het monument ziet eruit als een schoolboek dat uitkijkt naar de toekomst en er staat ‘Fugit hora’ op geschreven, dit betekent ‘De tijd vliegt’. De hoofdletters MM verwijzen naar het getal 2000 in Romeinse cijfers.  

Aan de voet van dit monument werd een tijdscapsule begraven, samengesteld door leerlingen van het Broeckland College. Deze bevatte een gevarieerde mix van items; een pot met lucht, kranten, een video en zelfs een fles jenever. Daarnaast schreef iedere leerling een brief aan zijn of haar toekomstige kinderen, deze zijn ook in de kist gestopt. De beste brief uit ieder leerjaar kreeg een prijs, namelijk een talking-watch, een pratend horloge. 

Destijds werd de afspraak gemaakt om de tijdscapsule twintig jaar later, in 2020, weer op te graven en de inhoud tentoon te stellen. Vanwege de COVID-19-pandemie in 2020 is de opgraving uitgesteld tot 2022. Het materiaal uit de tijdscapsule is nu te bewonderen in het regionaal archief RHCVV in Breukelen, waar historische lokale documenten, afbeeldingen en objecten van organisaties, scholen en verenigingen worden bewaard. 

Vanaf 7 november krijgt iedereen de kans om via de kranten, foto’s en objecten die meer dan twintig jaar geleden door docenten en leerlingen van het Broeckland College in de grond zijn gestopt, terug in de tijd te gaan. 

Praktische informatie en aanmelden 

De inhoud van de tijdscapsule is van 7 november 2023 tot 29 maart 2024, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur, te bezichtigen bij het RHCVV, Schepersweg 6E in Breukelen (in het Cultuurhuis).  

Over het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV)                                              
Als streekarchief bewaart en beheert het RHCVV de archieven van de gemeenten De Bilt, De Ronde Venen en Stichtse Vecht. Daarnaast beheert het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. Op de studiezaal in Breukelen kun je terecht voor onderzoek en het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. Voor meer informatie: www.rhcvechtenvenen.nl

Over het Broeckland College                                       
Het Broeckland College is een kleine school voor VMBO met een regionale functie, gevestigd in Breukelen. Naast de praktische leerwegen biedt het Broeckland College ook de MAVO aan. Voor meer informatie: https://broeckland.nl/  

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws