Afbeelding

De vlag kan uit bij het Minkema College

Nieuws

REGIO > Na een aantal spannende examenweken kan bij veel leerlingen van het Minkema College in Woerden de vlag uit. 

Bij de vmbo basisopleiding heeft 88% het diploma behaald en bij de vmbo kaderopleiding 82%. Van de mavo-examenleerlingen heeft 96% het felbegeerde papiertje binnen. Van de havoleerlingen heeft nu 81% het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 86% van de atheneum- en 96% van de gymnasiumleerlingen. Voor een aantal niet geslaagde leerlingen is het mogelijk om via het tweede tijdvak alsnog te slagen. Na een aantal jaren met aangepaste examenregels (derde tijdvak en duimregeling) verliepen de examens dit jaar weer als vanouds. Annemieke Kalshoven-Tol, directeur onderwijs: “Deze lichting leerlingen heeft een ongelooflijk mooie prestatie geleverd. Zij hebben een allesbehalve ‘normale’ schooltijd gehad door corona, wat in de voorbereidende jaren op hun examen veel van hen heeft gevraagd. We zijn dan ook ontzettend trots dat zoveel leerlingen het felbegeerde papiertje na het eerste tijdvak al hebben behaald.” 

Twee tienen voor Wiskunde

Maar liefst 6 vwo-leerlingen zijn cum laude geslaagd. Dit betekent dat zij gemiddeld een 8 of hoger hebben behaald voor hun eindexamenvakken. Nina Schouten (6 vwo) uit Montfoort sluit haar schoolcarrière op het Minkema College af met wel een heel bijzonder resultaat voor Wiskunde B en D. Zij haalde voor beide vakken het eindcijfer 10. Ook voor de andere vakken waren haar cijfers zeer hoog, wat haar een cum laude-vermelding op haar diploma oplevert. Nina Schouten: “Hierna wil ik graag geneeskunde studeren, omdat ik erg geïnteresseerd ben in het menselijk lichaam en heel graag mensen wil helpen. Deze cijferlijst zorgt ervoor dat ik direct word toegelaten, dus daar ben ik heel blij mee!” Ook Fana Lute (4 mavo) werd gebeld met goed nieuws. Fana Lute: “Doordat we door corona veel lesstof gemist hadden, wist ik dat ik in het examenjaar extra hard moest werken. Ik vond het dan ook erg spannend en was superblij toen mijn mentor me vertelde dat ik geslaagd ben. Hierna ga ik Eco en Wildlife studeren op Yuverta.” 

Diploma-uitreiking op school

Op donderdag 6 juli zijn de diploma-uitreikingen op school. “Op die dag zijn ook de uitslagen van het tweede tijdvak bekend en we hopen natuurlijk dat we dan nog meer leerlingen kunnen feliciteren en in het zonnetje kunnen zetten”, aldus Kalshoven-Tol.

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend