De presentatie van de vlag in het Wapen van Haarzuylen.
De presentatie van de vlag in het Wapen van Haarzuylen.

Haarzuilens viert 125-jarig bestaan

Nieuws

Door Roberto Cancian


HAARZUILENS >  Op de speciaal ontworpen vlag, die op de Brink wappert, is te zien dat Haarzuilens 125 jaar bestaat. 

In het dorp wordt dat jubileum op 13 mei gevierd met een groot lustrumfeest. Vanaf 10.30 uur wordt de feestdag ‘afgetrapt’ met een reünie waar veel oud-inwoners en oud-leden door de Kermis-Oranjevereniging Haarzuilens voor zijn uitgenodigd. ‘Om gezamenlijk een kopje koffie of thee te komen drinken met wat lekkers erbij. Wij hebben veel oud-inwoners en oud-leden weten te traceren en rekenen op een grote opkomst,’ geeft Karin Snikkers aan. Zij is sinds zes jaar actief als secretaris namens het bestuur dat in totaal uit twaalf mensen bestaat. ‘Het waren altijd tien mannen en één vrouw, nu zijn het negen mannen en drie vrouwen. Leuk dat er ook wat jonge mensen bij zijn gekomen,’ zegt de 60-jarige Karin. Tijdens het feest zijn er, na de opening van het lustrumprogramma, talloze activiteiten in Haarzuilens. ‘Er zijn oude trekkers, de Oranjeman zingt met zijn gitaar in de hand alle nummers die mensen maar willen horen, er is een draaimolen en ook zijn er diverse voorstellingen van oude ambachten. Daarnaast is er gekostumeerd voetbal en zijn er van de Dierenweide ook dieren om mee te knuffelen,’ vertelt Karin. De hele dag is er livemuziek wat in de avond, na het dagprogramma, een vervolg krijgt met onder meer optredens van de feestband ‘Boston Tea Party and Friends’. De feestband wordt daarbij ondersteund met DJ-sets van DJ Ferry G. ‘Een feestdag voor jong en oud waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, leren kennen of nog beter leren kennen.’ De officiële datum van het lustrum is in september van dit jaar, toch is er gekozen voor 13 mei als feest-  en lustrumdag. ‘Anders zou het feest een week voor de kermis zijn die altijd in het derde weekend van september plaatsvindt. Er komt aardig wat werk bij kijken om alles te plannen en zo hebben we ook direct een extra feestje voor de 600 tot 800 mensen die Haarzuilens telt,’ lacht Karin. Op de vraag wanneer het feest voor haar geslaagd is, hoeft Karin niet lang na te denken. ‘Met mooi weer en dat men het naar de zin heeft. 

De reacties die we nu als vereniging krijgen, zijn ook allemaal zo leuk. Wij hebben er zin in.’ De Kermis- Oranjevereniging, opgericht op 23 maart 1999, is voor alle inwoners van De Haar en mensen die een warme band hebben met het dorp Haarzuilens. ‘Wij organiseren het hele jaar door activiteiten om op die manier de sociale betrokkenheid en het dorpsgevoel te vergroten. De vereniging verzoekt bezoekers zoveel mogelijk met de fiets naar Haarzuilens te komen. Er is daarnaast parkeergelegenheid achter het parkeerterrein van restaurant Toetje. Meer informatie, ook betreffende de kaartverkoop voor de avond: info@kovh.nl.

Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws