Maandag 19 maart 2018

LEZERSNIEUWS Integratie is kinderspel

Games[4Diversity] is een non-profit organisatie die zich focust op het verbeteren van de representatie en inclusie van minderheden. Games[4Diversity] doet dit door game jams te organiseren met verschillende maatschappelijk verantwoorde thema’s zoals religie, homoseksualiteit en andere antropologische zaken.

De volgende editie “integratie is kinderspel” focust zich op het samenbrengen van lokale kinderen en vluchtelingenkinderen en het uitwisselen van hun ideeën en manieren van fysiek spelen. Game ontwikkelaars zullen een heel weekend bezig zijn om elementen van deze spellen te digitaliseren, zodat de kinderen hierna digitaal met elkaar kunnen spelen.

Games[4Diversity] probeert een bijdrage te leveren aan een betere representatie en inclusie van minderheden in de maatschappij door deze game jams te organiseren waar game ontwikkelaars zich voor kunnen inschrijven.

Organisator Menno Deen: “We streven ernaar om kinderen met verschillende achtergronden connecties met elkaar te laten maken door middel van spel. Door een opbouwend en positief bericht naar buiten te brengen over het delen van cultuur, dragen wij bij aan het maatschappelijk belang. Het digitaliseren van de spellen zorgt ervoor dat de spelletjes makkelijk kunnen worden gedeeld met anderen waardoor iedereen kan genieten van unieke multiculturele games die nog nooit eerder zijn getoond”.

Datum: November 25-26

Locatie: 5th (Neude 5), Utrecht Participeer: www.gamesjam.nl Contact: deenmenno@gmail.com

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden