Omroep Utrecht Stichting (OUS) nieuwe licentiehouder lokale omroep

Gemeente

UTRECHT > Op 13 april heeft het Commissariaat voor de Media OUS aangewezen als licentiehouder voor de lokale omroep van Utrecht. Wethouder Cultuur, Eva Oosters: “Dat vier mediapartijen de handen ineenslaan en elk vanuit hun eigen kennis en kunde inzetten om het lokale medialandschap vorm te geven, is innovatief en draagt bij aan een uniek en divers medialandschap voor de stad Utrecht”. De gemeenteraad heeft eerder tijdens een raadsvergadering positief geadviseerd over de aanvraag aan het Commissariaat voor de Media. De aanvraag en het onderliggende plan dragen bij aan een bloeiend Utrechts medialandschap en een nog betere nieuwsvoorziening voor de stad.

OUS is verantwoordelijk voor de lokale zenders Ustad en Bingo FM in de stad Utrecht. In het plan voor de lokale nieuwsvoorziening beschrijft OUS samen met U in de Wijk, DUIC en FunX hoe ze willen werken aan een bloeiend Utrechts medialandschap en een nog betere nieuwsvoorziening voor de stad. Zij willen de komende jaren een ‘wijkmediahuis’ opzetten, dat zich richt zich op journalistiek dicht bij de inwoners. Daarnaast willen de partijen zich richten op de (onderzoeks)journalistiek en op een stedelijk mediaplatform waarin diverse partners uit de stad samenwerken. Dit samen moet zorgen voor een ‘Bloeiend Utrechts Medialandschap’, aldus de partijen in hun plan. Voor het verkrijgen van de nieuwe licentie konden mediapartijen uit de stad een aanvraag indienen. De deadline daarvoor was 8 oktober 2022. Het Commissariaat voor de Media heeft toen één aanvraag ontvangen, namelijk een aanvraag van OUS. De toewijzing van de licentie door het Commissariaat voor de Media volgde op de gebruikelijke toets of het advies zorgvuldig tot stand was gekomen en voldoende gemotiveerd was.

Uniek en divers medialandschap

Deze samenwerking juicht de gemeente toe. Het gebeurt namelijk niet vaak dat er een aanvraag wordt ingediend door een samenwerkingsverband van verschillende mediaorganisaties. Een lokale omroep voorziet in de behoefte van Utrechters aan nieuws en informatie uit de directe woon- en leefomgeving. De lokale omroep heeft daarnaast een controlerende taak ten aanzien van de lokale politiek en een verbindende functie binnen de gemeente. Ook andere mediapartijen die actief zijn in de stad dragen bij aan een divers lokaal medialandschap. OUS, U in de Wijk, DUIC en FunX gaan zich nu gezamenlijk, maar wel elk vanuit hun eigen kennis en kunde, inzetten voor goede lokale nieuwsvoorziening voor alle Utrechters.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws