Afbeelding

De Hoogstraat Revalidatie viert 75-jarig jubileum!

Lezersnieuws

REGIO > Wist u dat De Hoogstraat Revalidatie in 2023 haar jubileum viert? Al 75 jaar biedt De Hoogstraat in Utrecht medische specialisatie revalidatie aan kinderen, jongeren en volwassenen.

En wie jarig is trakteert en viert feest. De Hoogstraat viert haar jubileum met diverse activiteiten. Denk aan een verjaardagsweek voor revalidanten en medewerkers, een gala, een groot fietsevent en een open dag voor iedereen. Voor het jubileum zijn er speciale webpagina’s met daarop onze rijke geschiedenis en de eventkalender: www.dehoogstraat.nl/75-jaar

Doe jij mee met de #75 Challenge?

Vanaf februari daagt De Hoogstraat iedereen die De Hoogstraat een warm hart toedraagt uit om mee te doen aan de 75 Challenge. Met of zonder beperking, probeer op jouw eigen wijze de 75 te halen! Wandel of fiets 75 kilometer, maak 75 bijzondere foto’s of mobiliseer 75 mensen om samen met jou een activiteit te ondernemen. We vragen jou een kort filmpje of foto te maken. Deze publiceren we op een grote videowall in De Hoogstraat die op onze echte verjaardag op 31 maart live gaat. Houd onze social media dus in de gaten!

De Hoogstraat Vriendenfonds geeft bijzonder cadeau

Wie jarig is krijgt een cadeautje. De Hoogstraat Revalidatie heeft de uitbreiding van innovatieve uitdagende behandeltechnieken op haar verlanglijstje staan. Zo helpen we onze revalidanten nog verder in hun revalidatie. De Hoogstraat Vriendenfonds gaat zich daarvoor dit jubileumjaar extra inspannen. Samen met iedereen die De Hoogstraat ook een warm hart toedraagt, zet de stichting zich in om een geweldig financieel cadeau te geven. Daar zijn gedurende het jubileumjaar diverse activiteiten voor. Als klap op de vuurpijl organiseren we op vrijdag 3 november 2023 ons allereerste eigen grote gala.

Hoe is De Hoogstraat ontstaan?

In 1948 moest er volgens de toenmalige minister van Sociale Zaken, dr. W. Drees,met spoed iets gedaan worden voor de vele lichamelijk gehandicapten die niet aan de samenleving en het arbeidsproces konden deelnemen. Op 31 maart 1948 werd de Stichting Revalidatiecentrum De Hoogstraat opgericht. In de bossen van Leersum werd een mooi landhuis aangekocht, dat werd verbouwd tot een uiterst modern revalidatiecentrum met 147 bedden. 

Het revalidatiecentrum verhuisde in 1988 naar de Rembrandtkade in Utrecht. Er werd bewust gekozen voor een locatie in een woonwijk, met winkels en horecagelegenheden in de directe omgeving en met mogelijkheden om de stad in te gaan. Zo konden revalidanten zich nog beter voorbereiden op de terugkeer naar de maatschappij.

Over De Hoogstraat Revalidatie

Met onze zorg en revalidatiebehandeling helpen wij kinderen, jongeren en volwassenen verder bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte. Samen met de revalidant richten wij ons op een zo goed mogelijk herstel en op de mogelijkheden die er nog zijn om zo zelfstandig mogelijk te leven. Voor jong en oud. Wij doen dit met een team van behandelaren dat speciaal voor de revalidant is samengesteld, onder leiding van een revalidatiearts. We streven samen naar de beste revalidatie, zodat de revalidanten naar eigen vermogen weer mee kunnen doen in de maatschappij. En dat dus al 75 jaar!

Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws