Afbeelding

Nieuwe entree voor TivoliVredenburg aan Vredenburgplein

Nieuws

UTRECHT > Op een haar na is het klaar: het ontwerp van de nieuwe entree van TivoliVredenburg aan het Vredenburgplein. De gevel wordt transparanter, maar houdt de karakteristieke uitstraling, zoals we die kennen van het ontwerp van de beroemde architect Herman Herzberger. Er is in het ontwerp veel aandacht besteed aan verduurzaming van glas en verlichting. Boven op het dak van de entree komt groen, om zo een bijdrage te leveren aan de vermindering van de hittestress in de stad. Ook de foyers rondom de grote zaal krijgen een facelift, zo staat de deur aan de pleinkant straks de hele dag open voor ontmoeting, cultuur en muziek. Een bijzondere plek met een prettige verbinding met het Vredenburgplein.

Duurzaam ontwerp

Voor het ontwerp van gevel en publieksentree tekent architectenbureau AHH; het architectenbureau van Herman Hertzberger, de bekende ontwerper van de Grote Zaal. De nieuwe entree staat natuurlijk niet los van de rest van het gebouw, de ruimte rond de Grote Zaal wordt ook aangepast. Om bezoekers nog beter te ontvangen, maar zeker ook om aan de huidige eisen van duurzaamheid en energiebesparing te voldoen. De isolatiewaarde van de glazen gevel wordt veel beter dan nu het geval is. Bij de nieuwe inrichting worden mogelijkheden voor hergebruik, duurzaam materiaal gebruik en kwaliteit van de producten onderzocht. En de nieuwe verlichting wordt energiezuinig.

Iedereen welkom

De volgende stap voor TivoliVredenburg is de vernieuwing van de foyer. Via de nieuwe entree wandel je straks makkelijk naar binnen, want overdag is de ruimte rond de Grote Zaal vrij toegankelijk, zodat je je de hele dag kennis kunt maken met kunst en muziek, overdag, vóór een concert, tijdens en na een concert. Die meer open uitstraling van TivoliVredenburg en een aantrekkelijke inrichting van de straten en plint van Hoog Catharijne, geven deze plek een levendigere uitstraling. Zo wordt de verbinding tussen Vredenburgplein, Hoog Catharijne en TivoliVredenburg een prettige plek voor cultuur- en muziekliefhebbers, winkelend publiek en bewoners.

Proces

Het ontwerp is dus op een haar na klaar, want welstand kijkt nog naar het ontwerp en dan kan naar verwachting begin volgend jaar de omgevingsvergunning voor de entree worden aangevraagd door de gemeente Utrecht, die eigenaar is van het gebouw.

Grotere geheel

In de gebiedsaanpak van de Vlaamse en Hollandse toren is de vernieuwing van de entree van TivoliVredenburg de eerste fase. Bij deze aanpak werken gemeente Utrecht, TivoliVredenburg en Klépierre (eigenaar Hoog Catharijne) en omwonenden samen om het gebied rondom TivoliVredenburg aantrekkelijker en veiliger te maken.

Over de hele aanpak van dit gebied lees je meer op de website CU2030 van de gemeente: https://cu2030.nl/project/gebiedsaanpak-hollandse-en-vlaamse-toren

Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws
Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws
Afbeelding
Vechtse Plussers in actie Lezersnieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Schade door harde windstoten in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
Afbeelding
Start maatregelen in Rondeveense tuinen met te veel lood in de grond Nieuws
Afbeelding
De Kledingbank Stichtse Vecht bestaat 10 jaar, actie met gratis artikelen Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over brug Vreeland, woningen Maarssen en NIeuwer Ter Aa en Scheendijk in Breukelen Gemeente
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws