Afbeelding

Afscheid van de raad van Stichtse Vecht, lintjes voor Rob Roos en Joseph Toonen

Nieuws

STICHTSE VECHT > Op dinsdag 22 maart werd in een bijzondere gemeenteraadsvergadering vanuit Nyenrode Business Universiteit in Breukelen afscheid genomen van de gemeenteraad.

Op de agenda werden de eerst de vaste punten afgehandeld zoals het uitspreken oordeel rechtmatigheid verkiezingen en het onderzoek geloofsbrieven nieuwe raadsleden, beide punten werden unaniem aangenomen en goedgekeurd. In zijn speecht zette burgemeester Reiners, die zichzelf kenschetste  als menner op een postkoets met alle paarden ervoor, die soms te vurig, maar ook te langzaam waren en dan is soms de zweep nodig, alle raadsleden nog even in het zonnetje met een kenmerkende eigenschappen. Vooral de raadsleden, die niet terugkeren in de volgende periode, kregen extra aandacht voor hun inzet de afgelopen jaren.

Griffier Bianca Espeldoorn, Rianne Beekman (VVD), Frank Venus (Lokaal Liberaal), Pauline Aler( VVD),  Tjeerd Schuhmacher (GroenLinks),  Ed Theunen (GroenLinks), Gertjan Verstoep (GroenLinks), Els Swerts (PvdA), Klaas Overbeek (CDA), Burgemeester Reinders, Jacques Helling (Streekbelangen), Hans van Maanen (Lokaal Liberaal, Olaf Morel (Lokaal Liberaal), Joseph Toonen (PvdA) en Rob Roos (Streekbelangen). 

Vertrekkend raadsleden Joseph Toonen (PvdA) en Rob Roos (Streekbelangen) zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ap Reinders reikte hen de koninklijke onderscheidingen uit tijdens een buitengewone raadsvergadering in Nyenrode Business Universiteit. Rob Roos, hoeder van de Vrijstaat Stichtse Vecht droeg zijn lintje op aan alle mantelzorger, de stille helden van Stichtse Vecht. Ook stond de voorman van Streekbelangen nog even stil bij de geringe invloed van een gemeenteraad op alle regionale ontwikkelingen.

Verdiensten Joseph Toonen

Van 27 januari 1981 tot 7 september 1982 en van 25 maart 1998 tot 26 april 2006 was Joseph Toonen raadslid voor de PvdA van de voormalige gemeente Loenen aan de Vecht. Hij was vervolgens wethouder van 2006 tot 2008. Sinds 29 maart 2018 was hij raadslid voor de PvdA in de gemeente Stichtse Vecht. Vanaf 4 januari 2021 was hij ook fractievoorzitter.

Verdiensten Rob Roos
Van 14 maart 2002 tot 14 maart 2006 was Rob Roos uit Kockengen raadslid voor Streekbelangen van de voormalige gemeente Breukelen. Sinds 2011 is hij voor dezelfde partij raadslid van de gemeente Stichtse Vecht. Van 29 maart 2018 tot april 2021 was hij eveneens fractievoorzitter. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Overdorp zorgcentrum.

Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws
Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws
Afbeelding
Vechtse Plussers in actie Lezersnieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Schade door harde windstoten in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
Afbeelding
Start maatregelen in Rondeveense tuinen met te veel lood in de grond Nieuws
Afbeelding
De Kledingbank Stichtse Vecht bestaat 10 jaar, actie met gratis artikelen Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over brug Vreeland, woningen Maarssen en NIeuwer Ter Aa en Scheendijk in Breukelen Gemeente
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws