Afbeelding
rijkrijksen@fotorijk

The Passion opnieuw in Leidsche Rijn Centrum

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Dit jaar vindt the Passion in Leidsche Rijn Centrum plaats op zaterdag 23 maart. Vorig jaar werd het event, een lokale variant van de landelijke Passion op Witte Donderdag, voor het eerst georganiseerd. Het initiatief heeft als doel om wijkbewoners op een eigentijdse wijze het paasverhaal te laten beleven en elkaar te ontmoeten.

 The Passion is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Het is voor veel Nederlanders de ultieme voorbereiding op Pasen, vertelt Gienke Boersma van de organisatie. “Het verhaal van pasen is een eeuwenoud verhaal van lijden, verraad en verlies. Herkenbare emoties voor eigenlijk iedereen. Het verhaal is nog altijd actueel en biedt hoop: vriendschap, vergeving en trouw. We merkten vorig jaar dat dit verhaal mensen nog altijd veel te zeggen heeft; mensen waren zichtbaar geraakt.

Processie van Brusselplein naar Berlijnplein, en een concert

Op zaterdag 23 maart 2024 staat vanaf 11.00 uur een groot verlicht, wit kruis op het Brusselplein. Iedereen is welkom om het kruis tot 19.30 uur te bezoeken. Het biedt gelegenheid voor bezinning en ontmoeting en je kunt een kaartje schrijven voor iemand die steun kan gebruiken. Er is ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of gewoon even stil te worden. Om 19.45 uur start de processie van het Brusselplein naar het Berlijnplein. Op het Berlijnplein is een podiumprogramma met muziek, vertelling en beeld, dat begint om 20.30 uur. Dit is gratis toegankelijk. Het initiatief voor the Passion in Leidsche Rijn komt vanuit 7 samenwerkende kerken in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. De meeste betrokken mensen organiseren ook met kerst de Lichtjesroute, die in Leidsche Rijn elk jaar door duizenden mensen wordt gelopen. De band Invited, die bestaat uit mensen uit Leidsche Rijn, speelt deze avond. Ook het Leger des Heils helpt bij de organisatie van the Passion. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

Afbeelding
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Sams Kleding actie in Harmelen voor versterking basisonderwijs Ethiopië Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw asfalt Rijksstraatweg met busbaan in De Meern Gemeente
Afbeelding
Waterpolodames Watervlo kampioen Sport