grote vaalhoeden op Nijenrode
grote vaalhoeden op Nijenrode H. mik

Paddenstoelentocht Nijenrode voor volwassenen en kinderen

zondag 22 oktober 2023 14:00 tot 16:00

Paddenstoelentocht Nijenrode

Breukelen- Op zondagmiddag 22 oktober organiseert IVN Natuureducatie een najaarsexcursie in de tuin rond het kasteel Nijenrode in Breukelen. De kasteeltuin is normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Onder leiding van IVN natuurgidsen leert u de bijzondere paddenstoelen van Nijenrode kennen. U kunt daarbij volop van het prachtige parkbos genieten.

Kinderen maken een leuke en spannende tocht onder leiding van ervaren kindergidsen. Opgave verplicht.

Paddenstoelenparadijs

Het park van kasteel Nijenrode staat bekend als een van de rijkste paddenstoelengebieden van Nederland. Natuurlijk is het afhankelijk van het weer welke soorten we gaan tegenkomen. Deskundige natuurgidsen van het IVN gaan met u op zoek en zullen u meer vertellen over de belangrijke rol die paddenstoelen en hun schimmeldraden in de natuur vervullen.

Leuk voor gezinnen!

De kinderen vanaf 4 jaar gaan met de kindergidsen mee voor een aparte excursie. We zullen ingaan op de herfstverschijnselen en natuurlijk worden de verschillende soorten paddenstoelen uitgebreid bekeken. Ouders van de jongste kinderen mogen mee, om zo samen op ontdekkingstocht te gaan. Oudere kinderen doen een spannende speurtocht. Neem een spiegeltje mee!

Info en opgave excursie

We beginnen om 14.00 uur voor het Koetshuis, Straatweg 25 bij Breukelen. Parkeren kan op de parkeerplaats van het kasteel. De excursie duurt 1,5 - 2 uur; opgeven bij 

paddenstoelen-nijenrode@ivnvechtplassen.nl

IVN Natuureducatie wil mensen betrekken bij natuur, milieu en landschap in de eigen leefomgeving. Jong en oud laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.

Meer natuuractiviteiten zijn te vinden op www.ivn.nl

Locatie